Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemleri Hamas saldırısına ne tepki verecek?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemleri Hamas saldırısına ne tepki verecek?

Hamas'ın İsrail'e yönelik kitlesel saldırıları, pazartesi günü piyasaların açılışından önce vadeli işlemleri ve finans piyasalarını sarsabilir.Dow Jones vadeli işlemleri, S&P 500 vadeli işlemleri ve Nasdaq vadeli işlemleri, bugün saat 18:00'de açılıyor

A+A-

Finans piyasaları, Hamas'ın İsrail'e saldırısı ve İsrail'in misillemesine hazırlanıyor. Hamas'ın İsrail'e yönelik kitlesel saldırıları, pazartesi günü piyasaların açılışından önce vadeli işlemleri ve finans piyasalarını sarsabilir. Dow Jones vadeli işlemleri, S&P 500 vadeli işlemleri ve Nasdaq vadeli işlemleri, Pazartesi günü saat 18:00'de açılıyor.

Hamas Cumartesi günü İsrail'e binlerce füze ve ülkenin güneyinin büyük bir bölümüne sızan güçlerle büyük çaplı acımasız saldırılar düzenledi. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu Hamas'a savaş ilan etti ve önümüzdeki günlerde ve haftalarda kapsamlı bir misilleme yapılacağı neredeyse kesin.

Bu durum İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesini sekteye uğratabilir. Suudi Arabistan, ABD'li yetkililere, Suudi Arabistan'ın İsrail'i tanımasının bir parçası olarak Kongre'nin ABD-Suudi savunma anlaşmasını onaylamasını sağlamak için olası bir iyi niyet jesti olarak gelecek yıl petrol üretimini artırabileceğini söyledi.

Yatırımcılar, Hamas'ın saldırıları ve İsrail'in olası misillemesi nedeniyle piyasalarda volatilite artabileceğine hazırlıklı olmalı.

Olası Senaryolar

Hamas'ın saldırıları, İsrail'in kapsamlı bir misillemesine yol açabilir. Bu durum, piyasalarda volatiliteyi artırabilir ve riskli varlıkların fiyatlarını düşürebilir.

Hamas ile İsrail arasında bir ateşkes sağlanabilir. Bu durum, piyasalarda rahatlamaya neden olabilir ve riskli varlıkların fiyatlarını yükseltebilir.

Hamas'ın saldırıları, İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkileri gerginleştirebilir. Bu durum, petrol piyasalarını etkileyebilir ve ham petrol fiyatlarını yükseltebilir.

İlgili Haberler