Apple CEO'su Tim Cook 33 milyon dolarlık hissesini sattı

Apple CEO'su Tim Cook 33 milyon dolarlık hissesini sattı

Teknoloji devi Apple'ın CEO'su Tim Cook, Apple 33 milyon dolarlık hissesini satarak vergi sonrası toplamda 16 milyon doları kasasına koydu.

A+A-

Apple CEO'su Tim Cook, şirketinin yaklaşık 33 milyon dolar değerindeki hisselerini sattı ve vergi sonrası bunun yarısından biraz azını aldı.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yapılan bir başvuruda ayrıntılı olarak açıklandığı üzere Cook 196.410 hisse sattı ve bunu birden fazla parça halinde yaptı. Hisse başına alınan fiyatlara göre Cook, vergi öncesi 33,04 milyon ila 33,23 milyon dolar arasında bir kazanç elde etti.

Bu meblağlar, 2021'de beş milyon hisse satarak elde ettiği tahmini 355 milyon doların çok küçük bir kısmı. Ayrıca, Ekim 2023'te yaklaşık 41,5 milyon dolar elde ettiği son hisse satışı kadar da değil.

Bu 2023 satışı, Apple'ın hisselerinin normalden daha düşük işlem gördüğü bir zamanda gerçekleşti ve şu anda olan da bu. Apple'ın hisseleri Aralık 2023'te tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığından bu yana o kadar düştü ki Loop Capital gibi firmalar son zamanlarda Apple hisselerinin satın alınmamasını tavsiye ediyor.

Yine de çok az sayıda analist, olumlu toparlanma işaretleri olduğu için aktif olarak satış yapılmasını tavsiye etti.

Cook'un bir ticaret planı var. Cook'un karar verdiği ayrıntılar bilinmemekle birlikte, bu, belirli koşullar yerine getirildiğinde hisselerinin otomatik olarak satışa çıkarılacağı anlamına geliyor.

Şirket yöneticilerinin firmalarındaki hisseleri nasıl satıp satamayacaklarını düzenleyen içeriden öğrenenlerin ticareti yasaları var, ancak Cook'un önceden belirlenmiş planının dışında satış yapma seçeneği hala var. CEO'luk görevini üstlendiği 2011 tarihli orijinal sözleşmesinin son parçası olarak beş milyon hisse aldığı 2021 yılında yaptığı da buydu.

Bu büyük satış ve ticaret planı tarafından otomatik olarak tetiklenmiş gibi görünen daha küçük satışlar dışında Cook genellikle Apple hisselerini elinde tuttu. Örneğin diğer pek çok Apple yöneticisinin hisselerini elden çıkardığı 2022 yılı boyunca bunu yaptı.

Etiketler : , ,
Yedi aracı kurumdan CIMSA hisse tavsiyesi

Yedi aracı kurumdan CIMSA hisse tavsiyesi

Yedi aracı kurum Çimsa hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyelerini açıkladı

Yüzde 60'tan fazla prim yapacak iki çimento hissesi

Yüzde 60'tan fazla prim yapacak iki çimento hissesi

Ziraat Yatırım iki çimento hisse senedi için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

THYAO hiseleri için hedef fiyat ve tavsiyeler değişti

THYAO hiseleri için hedef fiyat ve tavsiyeler değişti

Üç aracı kurumun Türk Havayolları THYAO hisse değerlendirmeleri açıklandı

İlgili Haberler