Altın yeni haftaya rekorlarla başladı

Altın yeni haftaya rekorlarla başladı

Altın, yeni haftaya da yükselişle başladı. Altın, spekülatif alımlar ve jeopolitik gerilimlerin yarattığı rüzgarı arkasına alarak çıkışını sürdürüyor.

A+A-

Altın fiyatları, spekülatif alımlar ve Orta Doğu'da devam eden gerilimin Mart ayındaki güçlü ABD istihdam artışını gölgelemesinin desteğiyle Pazartesi günü rekor yükselişini sürdürdü.

Spot altın, seansın başlarında 2.353,79 dolar/ons ile rekor seviyeye ulaştıktan sonra TSİ 07:06 itibariyle %0,6 artışla 2.343,89 dolar/ons oldu. ABD vadeli altın kontratları %0,7 değer kazanarak 2.361,09 dolar/ons oldu.

Capital.coma finansal piyasa analisti Kyle Rodda, "Vadeli işlem fiyatlarına bakarsanız, şu anda piyasada biraz momentum kovalandığına dair göstergeler görüyoruz... bir dereceye kadar mevcut seviyede altının görünümü hakkında biraz aşırı iyimserlik görüyoruz" dedi.

Rodda, Orta Doğu'daki jeopolitik gerginliklerin altın için bir başka itici güç olabileceğini de sözlerine ekledi.

Güçlü merkez bankası alımları, artan jeopolitik riskler nedeniyle güvenli liman girişleri ve momentum takip eden fonlardan gelen talep, külçe altının bu yıl şimdiye kadarki %12'lik kazancını destekledi.

City Index kıdemli analisti Matt Simpson, "Piyasa 2.400 doları test etmek istiyor gibi görünüyor ve bir tepe oluştuğuna dair hiçbir kanıt yok - bunu başarabilir. Ancak bir noktada düşüş eğilimli bir dalgalanma görmeyi bekliyorum" dedi.

Etiketler : , ,
Yedi aracı kurumdan CIMSA hisse tavsiyesi

Yedi aracı kurumdan CIMSA hisse tavsiyesi

Yedi aracı kurum Çimsa hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyelerini açıkladı

Yüzde 60'tan fazla prim yapacak iki çimento hissesi

Yüzde 60'tan fazla prim yapacak iki çimento hissesi

Ziraat Yatırım iki çimento hisse senedi için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Altı aracı kurumdan CIMSA hisse tavsiyesi

Altı aracı kurumdan CIMSA hisse tavsiyesi

Altı aracı kurum Çimsa hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyelerini açıkladıKaynak: Beş aracı kurumdan CIMSA hisse tavsiyesi

İlgili Haberler