Apple hisseleri yüzde 35 kazandırabilir

Apple hisseleri yüzde 35 kazandırabilir

Wells Fargo Analistlerine Göre Apple Hisseleri Bazı Sıkıntılara Rağmen %35 Yükseliş Potansiyeline Sahip

A+A-

Apple (NASDAQ: AAPL), son zamanlarda Çin'deki durgun iPhone satışları ve artan düzenleyici incelemeler gibi çeşitli zorluklarla mücadele etti. Bu durum, hisse senedi fiyatında yılın başından bu yana %13'lük bir düşüşe yol açtı.

Ancak tüm bunlara rağmen Wells Fargo analisti, Apple'ın hisselerini "piyasa üstünde getiri - AL" olarak değerlendirmeye devam ediyor ve mevcut $166.90'lık fiyatın %35 üzerinde bir artış anlamına gelen $225'lik bir fiyat hedefi belirlediler.

Apple hisseleri alınır mı?

Apple, 2024 mali yılının ilk çeyreğinde iPhone satışlarında Çin hariç tüm bölgelerde büyüme kaydetti. Ancak analistler, şirketin ikinci mali çeyrekte yıldan yıla %5'lik bir gelir düşüşü yaşamasını bekliyor. Bu düşüşe rağmen, iOS için üretken yapay zeka (AI) özelliklerinin piyasaya sürülmesi yılın ilerleyen dönemlerinde iPhone talebini canlandırabilir. Analistler Apple'ın ikinci mali çeyrek için hisse başına 1,50 dolar kazanç elde etmesini öngörüyor. Bu rakam bir önceki yılın aynı dönemindeki 1,52 doların biraz altında.

Öte yandan yasal düzenlemeler de Apple'ın hisselerini olumsuz etkiliyor. ABD Adalet Bakanlığı, Mart ayında Apple'ın akıllı telefon pazarında tekelci uygulamalar kullandığını iddia eden bir dava açtı. Avrupa Birliği de Apple'ı App Store'da kullanıcılara alternatif uygulama satın alma yöntemleri sunmaya zorlamayı planlıyor.

Ancak tüm bu engeller kısa vadede yatırımcı duyarlılığını düşürse de Apple'ın markasının gücünü zayıflatmıyor.

Hisse senedinin fiyat-kazanç oranı nispeten yüksek ve önümüzdeki çeyrekte iPhone satışlarının durgun kalma ihtimali var. Bu nedenle, analistlerin belirlediği fiyat hedefine yükselmek kısa vadede gerçekleşmeyebilir. Ancak Apple'ın 2025'te yeni yapay zeka özelliklerini piyasaya sürmesi iPhone satışlarında bir artışa yol açabilir ve bu da gelecekte hisse senedi fiyatında bir yükselişe zemin hazırlayabilir.

Bu haber toplam 1126 defa okunmuştur
İlgili Haberler