Apple Vision Pro balonu söndü, satışlar hızla eriyor

Apple Vision Pro balonu söndü, satışlar hızla eriyor

Teknoloji devi Apple'ın son gözdesi Vision Pro 'gözden düşmeye' başladı. Macrumors'un haberine göre Apple Vision Pro'ya müşteri ilgisi bazı perakende mağazalarında giderek azalıyor.

A+A-

Bloomberg'den Mark Gurman'a göre, Şubat 2024'te ABD'de piyasaya sürülmesinden bu yana Apple Vision Pro'ya yönelik heyecan gözle görülür şekilde azaldı. En son Power On bülteninde yazan Gurman, konuştuğu Apple Store yetkililerine dayanarak perakende demo ve satış talebinde belirgin bir düşüş olduğunu bildiriyor:

Demolara olan talep çok azaldı. Randevu alan insanlar genellikle gelmiyor ve satışlar - en azından bazı yerlerde - günde birkaç üniteden bir hafta içinde sadece bir avuç üniteye düştü. Apple ayrıca online ana sayfasındaki pazarlama faaliyetlerini de hızlandırmak zorunda kaldı. Web sitesinin en üstünde Vision Pro için büyük bir tanıtım var - cihazın Şubat ayı başında satışa sunulmasından bu yana en agresif tanıtım.

Gurman, Apple'ın kulaklığıyla ilgili kişisel deneyimini, daha geniş bir kullanıcı eğilimi olduğundan şüphelendiği şeyin bir mikrokozmosu olarak sunuyor. Kendi kullanımı günlük etkileşimlerden haftada bir ya da iki kereye düşmüş. Daha sık kullanımın önündeki önemli bir engelin pil takma, başlatma ve karmaşık bir arayüzde gezinmeyi içeren bir kurulum olduğunu, bunun da dizüstü bilgisayarlar ve akıllı telefonlar gibi geleneksel cihazları düzenli işler için daha cazip hale getirdiğini söylüyor.

Gurman ayrıca Vision Pro'nun ilgi çekici içerikten yoksun olmasını da kulaklığın cazibesini daha da azaltmakla suçluyor. Kulaklığın sosyal ortamlarda ya da iş arkadaşlarının yanında kullanılmak yerine, uzun bir uçuşta ya da evden çalışırken tek başına yapılan aktiviteler için daha uygun olduğunu belirtiyor.

Görünüşe göre Apple'ın Vision Pro'yu günlük teknoloji kullanımını yeniden tanımlayan bir cihaza dönüştürmek için önünde hala önemli bir görev var. Bu arada, başlangıçta visionOS'u rahatsız eden birkaç hata çözüldü, ancak Apple'ın kendi uygulamalarının çoğu hala cihazın işletim sistemi için optimize edilmedi.

Son visionOS güncellemesinde Apple, başka bir Vision Pro kullanıcısıyla aynı sanal odadaymışsınız gibi hissettiren Spatial Personas özelliğini ekledi. Spatial Personas, birlikte film ve TV şovları izlemek, FaceTime ve diğer görüntülü aramalar, Freeform gibi uygulamaları kullanmak, oyun oynamak ve daha fazlası için kullanılabilir. Ancak, Gurman'ın da belirttiği gibi, bu özellikten faydalanmak için diğer Vision Pro sahiplerine ihtiyaç var.

Analist Ming-Chi Kuo'ya göre Apple'ın üretimin karmaşıklığı nedeniyle 2024 yılında 400.000'den az Vision Pro kulaklık üretmesi bekleniyor. Ancak Apple'ın 2025 yılı için Apple Vision Pro'nun daha uygun fiyatlı yeni bir versiyonu üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bu arada, kulaklığın ilk modelinin bu yıl içinde başka ülkelere de ulaşması bekleniyor.

Bu haber toplam 1066 defa okunmuştur
İş Yatırım'ın 22 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 5 hisse

İş Yatırım'ın 22 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 5 hisse

İş Yatırım'ın BIST 100 için teknik görünüm ile 22 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 5 hisse senedinin teknik görünümü

BIST şirketlerinin 45'i daha temettü kararını açıkladı

BIST şirketlerinin 45'i daha temettü kararını açıkladı

Borsa İstanbul'da 45 şirket daha geçen hafta gerçekleştirdikleri genel kurul sonrası temettü kararını açıkladı

10 hissede 22 Nisan'da tedbirler kalkıyor!

10 hissede 22 Nisan'da tedbirler kalkıyor!

Borsa İstanbul'da 10 hissede uygulanan işlem kısıtlamaları yarın kalkıyor

İlgili Haberler