Apple, iPhone 15 ile birlikte % 100 şarjı engelleyecek

Apple, iPhone 15 ile birlikte % 100 şarjı engelleyecek

Pil sağlıklarını biraz daha uzatmak isteyen iPhone 15 kullanıcılarının yeni bir seçeneği var: %80 şarj sınırı.

A+A-

Apple iPhone'ların pil ömrünü uzatmak adına yeni bir özelliği iPhone 15'lerde kullanıcıların kontrolüne sunuyor. iPhone pil sağlığı konusunda endişe duyan kişiler, ek kullanım anları elde etmek için cihaz deneyimlerinin her yönünü kontrol etmeye çalışıyor. AppleInsider, kullanıcıların pil güç yönetim sisteminin işleri halletmesine izin vermelerini önerirken, Apple yeni bir geçiş ekliyor.

MacRumors'tan Joe Rossignol'un haberi, iPhone 15 serisinin tamamının yeni bir pil sağlığı ayarına sahip olduğunu doğruluyor. Kullanıcılar iPhone'un %100'e ulaşmak yerine %80'i geçtikten sonra şarj olmasını durdurmayı seçebiliyor.

Bu, iPhone'un %80'e ulaştığında şarj olmasını durduran, ardından kullanıcı uyanmadan hemen önce %100'e kadar şarj etmeye devam eden olağan Optimize Edilmiş Pil Şarjı ayarı değil. Bunun yerine, iPhone hiçbir zaman %80'i geçmeyecek şekilde şarj oluyor.

Bir aküyü şarj etmek nispeten verimli ve %0'dan %80'e kadar standart bir şarj prosedürü geçerli, ancak son %20 genellikle daha fazla enerji alır ve daha fazla ısı üretir. Bu durum, bazı kullanıcıların pil sağlığını uzatmak için bilinçli olarak pillerini her zaman %40 ile %80 arasında tutmaya çalışmasına neden oluyor.

Artık kullanıcıların şarjı izlemesi gerekmiyor ve %80'de otomatik olarak durmasını sağlayabiliyor. Ancak AppleInsider, kullanıcıların Optimize Edilmiş Pil Şarjı'nı kullanmalarını ve bu yeni ayardan kaçınmalarını tavsiye etmeye devam ediyor.

Bir iPhone'un şarjının %80'i geçmesini engellemekten elde edilecek büyük bir avanraj yok. Bunun yerine, kullanıcı yalnızca birkaç haftalık pil sağlığını kurtarırken pil kapasitesinin tam potansiyeline erişememekten muzdarip olacak.

Bunun yerine, kullanıcılar cihazlarını tam otomatik ayarlarla kullanmaya ve gerektiğinde şarj etmeye devam etmeli. Fiziği durdurmak mümkün değil ve tüm pillerin eninde sonunda değiştirilmesi gerekecek.

İlgili Haberler