Apple iPhone 16 için geri sayım: Tüm tuşlar değişiyor

Apple iPhone 16 için geri sayım: Tüm tuşlar değişiyor

Apple, Tayvanlı bir tedarikçiden iPhone 16 serisinde kullanılmak üzere çok sayıda kapasitif düğme bileşeni sipariş etti.

A+A-

Apple, iPhone 15'in her iki yanında bulunan mevcut fiziksel düğmeleri, iPhone 16 kullanıcılarına dokunsal geri bildirim sağlayacak kapasitif versiyonlarla değiştirecek. İkinci tip düğme basıncı algılayarak titreşimler üreten bir haptik (ya da Taptic) motor aracılığıyla fiziksel bir düğmeye basılmasını taklit ediyor.

Apple düğmeleri gelecekteki üretim planlarına hazırlık olarak sipariş etmiş olabilir, ancak bu durum düğmelerin bu yılki iPhone 16 modellerinde kullanılacağı anlamına gelmiyor.

iPhone 16'nın bilinen en eski prototiplerinde dokunsal güç ve ses düğmelerinin yer alacağı düşünülüyordu. Bongo Projesi, dahili olarak bilindiği üzere, iPhone 15'teki ses ve güç düğmelerinin yeniden tasarlanmasıydı. Ancak MacRumors'un kaynaklarına göre, çözülemeyen teknik sorunların ardından 2023 yılında hurdaya çıkarıldı. Bongo projesinin iptal edilmesinin ardından Apple, iPhone 16 için mekanik düğmelere geri döndü.

Sonuç olarak, çoğu söylenti iPhone 16 modellerinin tamamen mekanik düğmelere sahip olacağını ve buna dördüncü bir düğmenin ekleneceği söylentisinin de dahil olduğunu gösteriyor. The Information'a göre, Apple tüm iPhone 16 modellerine yeni bir "Yakalama Düğmesi" ekleyecek, ancak düğmenin kapasitif yerine mekanik olması bekleniyor ve yine de basınç ve dokunmaya yanıt verebilecek.

Düğmenin fotoğraf ve video çekmek için kullanılacağı ve iPhone kullanıcılarının düğmeyi sola ve sağa kaydırarak yakınlaştırıp uzaklaştırabileceği, hafif bir basışla odaklanabileceği ve daha güçlü bir basışla kaydı etkinleştirebileceği bildiriliyor.

Bugünkü rapor, kapasitif bileşenlerin bu yılın üçüncü çeyreğinde seri üretime gireceğini iddia ediyor ki bu da Apple'ın tipik ilk iPhone üretim çalışmaları açısından alışılmadık derecede geç bir tarih, dolayısıyla sipariş bu yılın gelecek modellerinden ziyade iPhone 17 serisi için olabilir. 

Bu haber toplam 1017 defa okunmuştur
İş Yatırım'ın 22 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 5 hisse

İş Yatırım'ın 22 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 5 hisse

İş Yatırım'ın BIST 100 için teknik görünüm ile 22 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 5 hisse senedinin teknik görünümü

BIST şirketlerinin 45'i daha temettü kararını açıkladı

BIST şirketlerinin 45'i daha temettü kararını açıkladı

Borsa İstanbul'da 45 şirket daha geçen hafta gerçekleştirdikleri genel kurul sonrası temettü kararını açıkladı

10 hissede 22 Nisan'da tedbirler kalkıyor!

10 hissede 22 Nisan'da tedbirler kalkıyor!

Borsa İstanbul'da 10 hissede uygulanan işlem kısıtlamaları yarın kalkıyor

İlgili Haberler