Apple iPhone 16 Pro'nun kamerasında devrim gibi yenilik

Apple iPhone 16 Pro'nun kamerasında devrim gibi yenilik

Apple, iPhone 16 Pro'nun kamerasında kritik bir iyileştirme yapacak. Şirket iPhone kameraları için lens parlaması ve gölgelenme gibi yapaylıkları azaltarak fotoğraf kalitesini artırabilecek yeni bir yansıma önleyici optik kaplama teknolojisini test ediyor

A+A-

Macrumors'un Apple'ın tedarik zincirindeki bir şirket kaynağına dayandırdığı haberine göre Apple, iPhone kamera lensi üretim sürecine yeni atomik katman biriktirme (ALD) ekipmanı eklemeyi düşünüyor.

ALD, malzemelerin bir substrat üzerine her seferinde bir atomik tabaka halinde biriktirilmesini içeriyor, kalınlık ve bileşim üzerinde son derece hassas kontrol sağlıyor. Kullanımı, üreticilerin kamera bileşenleri de dahil olmak üzere yarı iletken cihazlara çok ince malzeme katmanları uygulamasına olanak tanıyor.

Kamera lensleri açısından ALD, yansıma önleyici kaplamalar uygulamak için kullanılabilir; bu da güneş gibi parlak bir ışık kaynağı doğrudan lense parladığında son görüntüde oluşabilecek ışık çizgileri ve haleler gibi fotoğrafik bozulmaları azaltmaya yardımcı olabilir.

ALD ayrıca, fotoğrafta tipik olarak parlak bir ışık kaynağının karşısında soluk, ikincil görüntülerin göründüğü bir tür görüntü bozulması olan gölgelenmeyi de azaltabilir. Bu durum, ışık lens elemanlarının yüzeyleri ile kamera sensörü arasında ileri geri yansıdığında meydana geliyor.

Buna ek olarak, ALD uygulanmış malzemeler, sensörün ışığı etkili bir şekilde yakalama yeteneğini etkilemeden kamera lens sisteminde çevresel hasara karşı koruma sağlayabilir.

Macrumors, üretim sürecinin Apple'ın "yeni nesil" iPhone serisindeki bir "Pro modele" uygulanacağını iddia ediyor ki bu da iPhone 16 serisindeki premium modellerden birine ya da her ikisine bir gönderme gibi görünüyor, ancak söylentinin zamanlaması göz önüne alındığında, bu yöntemin gelecek yılki iPhone 17 Pro modelleri için test ediliyor olma ihtimali de göz ardı edilmemeli.

Yaklaşmakta olan her iki iPhone 16 Pro modelinin de, şu anda Apple'ın akıllı telefon serisinde iPhone 15 Pro Max'e özel bir özellik olan 5x'e kadar optik yakınlaştırma özelliğine sahip bir tetraprizm lens içermesi bekleniyor. Apple yeni nesil iPhone'larını genellikle Eylül ayı ortalarında piyasaya sürüyor.

BIST'te 15 hissede uygulanan bu tedbirler 15 Nisan'da kalkıyor

BIST'te 15 hissede uygulanan bu tedbirler 15 Nisan'da kalkıyor

Borsa İstanbul'da 15 hisse senedinin işlemlerinde uygulanan tedbirler yarın (15 Nisan) kalkıyor

İş Yatırım'ın 15 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 4 hisse

İş Yatırım'ın 15 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 4 hisse

15 Nisan'da hareketli olması beklenen ARCLK, AKBNK, TUPRS ve TAVHL hisselerinde teknik görünüm

15-19 Nisan bilanço açıklayacak BIST şirketleri

15-19 Nisan bilanço açıklayacak BIST şirketleri

Borsa İstanbul'da bayram tatili sonrası bilanço açıklayacak şirketlere dikkat

İlgili Haberler