Apple iPhone alacağım diyenlerin sayısı azalıyor

Apple iPhone alacağım diyenlerin sayısı azalıyor

UBS'in küresel düzeyde yaptığı iPhone anketinin sonuçları açıklandı

A+A-

UBS analistlerinin gerçekleştirdiği son küresel akıllı telefon anketine göre, Apple’ın (NASDAQ:AAPL) popüler iPhone cihazına olan talep, bazı kritik pazarlarda hafif bir düşüş yaşadı.

UBS’nin yayınladığı rapora göre, ABD’de iPhone satın alma niyeti yüzde 18’e ile geçen yıla kıyasla 3 puanlık bir azalma gösterdi. Avrupa’da ise Birleşik Krallık’ta iPhone’a olan ilgi %14’e, Almanya’da ise %10’a geriledi, her ikisi de önceki yıla göre düşüş yaşadı.

Buna karşın, Çin’deki tüketicilerin iPhone’a olan talebi, geçen yılki %21’den 1 puanlık bir artışla %22’ye yükseldi. Bu artış, Huawei’nin akıllı telefonlarının popülaritesinin artmasına rağmen gerçekleşti.

Öte yandan iPhone kullanıcılarının cihazlarını değiştirme süresi de geçen yıla göre artarak ortalama 21 aya çıktı. UBS, Çin’de iPhone tutma oranının %79’dan %77’ye düştüğünü ve bunun Huawei’nin rekabetiyle ilişkili olabileceğini belirtti.

Raporda ayrıca, Çin dışındaki pazarlarda jeneratif yapay zeka (GenAI) özelliklerine olan ilginin sadece “ılımlı” olduğu tespit edildi. Anket katılımcılarının %27’si GenAI özellikli bir akıllı telefona ilgi duyduklarını ifade ederken, %28’i ilgisiz olduklarını belirtti ve geri kalanlar ise kayıtsız kaldı.

Apple’ın dün (10 Haziran 2024) başlayan ve cuma gününe kadar devam edecek olan 2024 Dünya Çapında Geliştirici Konferansı, tanıtılacak yeni özellikler ve ürünlerle iPhone’a olan ilgiyi canlandırma potansiyeline sahip.

İlgili Haberler