Asya borsalarının tadı yok

Asya borsalarının tadı yok

AB politikaları yeni riskler yaratırken Asya hisse senetleri yatay seyrediyor.

A+A-

Asya hisse senetleri Salı günü dar bir aralıkta işlem görürken, yatırımcılar Avrupa piyasalarında sağcıların seçimlerdeki kazanımları ve Fransa'daki erken seçim anketinin bloğun bütünlüğüne ilişkin endişeleri yeniden canlandırmasının ardından yeni siyasi belirsizliği düşündü.

MSCI'nın Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisse endeksi zayıf ticarette %0,4 düşerken, Çin mavi çipleri %0,7 düştü.

Diğer taraftan, Japonya Nikkei %0,3 ve Güney Kore hisse senetleri %0,5 yükseldi.

EUROSTOXX 50 vadeli işlemleri de Pazartesi günkü gerilemenin ardından sabit kalarak %0,2 artarken, FTSE vadeli işlemleri %0,1 yükseldi.

Euro, Fransız hisse senetleri ve devlet borçları, yatırımcıların sağ kanadın Fransa seçimlerindeki başarısını tekrarlayıp tekrarlayamayacağını ve aşırı sağ partilerin yeni Avrupa Birliği yönetiminde ne kadar söz sahibi olabileceğini değerlendirmelerinin ardından sarsıldı.

Bir kamuoyu yoklamasının, aşırı sağcı Ulusal Ralli'nin net bir çoğunluk olmasa da erken seçimi kazanabileceğini göstermesinin ardından, Fransız ve Alman borçları arasındaki farkın belirgin bir şekilde genişlemesiyle birlikte Avrupa genelinde tahvil getirileri yükseldi.

Diğer yandan piyasalar, Apple'ın uzun zamandır beklenen ve "Apple Intelligence" teknolojisini bir dizi uygulamaya entegre eden yeni yapay zeka stratejisine sessiz bir tepki verdi. iPhone üreticisinin hisseleri, normal saatlerde %1,9 düştükten sonra mesai sonrası işlemlerde %0,3 düştü.

S&P 500 vadeli işlemleri ve Nasdaq vadeli işlemleri, Pazartesi günü yükseldikten sonra Asya ticaretinde %0,1 geriledi.

Piyasa şu ana kadar, Cuma günkü istihdam raporunun ardından ABD getirilerindeki artışa ve Fed'in faiz indirimi beklentilerindeki geri çekilmeye karşı oldukça dirençli olduğunu kanıtladı.

JPMorgan analistleri, "Bu yıl gevşeme beklentilerinin azaldığını görüyoruz ve şimdi ilk Fed kesintisini sadece Kasım ayında bekliyoruz" dediler ve eklediler:

"Hisse senetleri, siyaset, jeopolitik, dar piyasa konsantrasyonu ve köpük sinyali verebilecek meme hisse senedi ve kripto ticaretindeki artış da dahil olmak üzere çok sayıda riski görmezden geliyor gibi görünüyor. Bu nedenle, model portföyümüzde defansif bir eğilimi sürdürüyoruz."

İlgili Haberler