Apple iPhone'larda yeni sorun: Geceleri kendi kendine kapanıyor

Apple iPhone'larda yeni sorun: Geceleri kendi kendine kapanıyor

Teknoloji devi Apple'ın iPhone'larıyla ilgili yeni bir sorun rapor edildi. Kullanıcıların bazıları gece yarısından sonra telefonlarının kapandığını ve bunu pil göstergesi ayarından fark ettiklerini söyledi.

A+A-

Gece boyunca görünürde yeniden başlattıktan sonra iPhone parola ekranıyla mı uyandınız? Yalnız değilsiniz. Bu durum pek çok Apple iPhone kullanıcısının başına gelmiş gibi görünüyor. Etkilenen insanlar için en tuhaf kısım ise şu: Pil seviyesi verileri, telefonun birkaç saat boyunca kapalı kaldığını gösteriyor.

Her şey şimdilik biraz gizemli. 9to5Mac yazarı Zac Hall konuyla ilgili şunları söyledi: "Benim için Face ID'nin yeniden başlatma nedeniyle önce parolamı girmeden çalışmadığını fark ettim. Bu rutin bir durum değil, ancak iPhone'un arada bir çökmesinde çok da garip bir şey yok."

Reddit'te telefonunun bir gecede birkaç saat boyunca kapandığını iddia eden bir kullanıcının bu gönderisi de ortada bir sorunun olduğuna işaret ediyor.

screenshot_5-008.jpg

Hall sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ayarlar uygulamasından pil seviyesi geçmişimi kontrol ettiğimde benzer bir sorunla karşılaştım. Yazıyı okuyan diğer bazı kişiler de öyle yaptı. Bunu X'te sorduğumda, aynı deneyimi yaşayan daha fazla kişi vardı.

iPhone 15 Pro Max çıktığı andan beri iOS 17.0.3 sürümünü kullanıyor. Hiçbir pil şarj optimizasyonu etkinleştirilmedi ve MagSafe ile şarj ediyordum. Özellikle uygulamaları güncelledikten sonra bazı sistem takılmaları fark ettim, ancak çok ciddi bir şey değil."

Kullanıcı yorumlarına göre, olay yeni telefonlarla da sınırlı görünmüyor. Ortak olan tek şey, en azından şimdilik, olayın dün gece gerçekleşmiş olması. 

Pil seviyesi geçmişinin gösterdiğine rağmen, iPhone'un gerçekten de birkaç saat boyunca tamamen kapanıp tekrar açıldığı şüpheli bir durum. Öte yandan, bu olay olduğunda pek çok kişi uykuda olduğundan telefonun ne yaptığını bilmiyor.

İlgili Haberler