Apple hisselerinde hedef fiyat düşürüldü

Apple hisselerinde hedef fiyat düşürüldü

Morgan Stanley, iPhone ürünlerinde yaşanan teslimat gecikmeleri nedeniyle Apple hisseleri için hedef fiyatını 210 dolara düşürdü

A+A-

Morgan Stanley, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max tedarik sorunları nedeniyle satışların bir sonraki çeyreğe kaydırılacağını öngörerek, Apple hisse fiyat hedefini 5 dolar düşürdü. Apple, genellikle Ekim sonunda bir sonraki kazanç çağrısını yapmadan önce yatırım bankası Morgan Stanley bu rakamların tahminlere uygun olması gerektiğini vurguluyor. Ancak AppleInsider tarafından görülen bir raporda, "iPhone tedarik sorunları ve güçlenen ABD Doları, Aralık çeyreği rehberini beklentilerin altında bırakabilir" deniyor.

Morgan Stanley analistleri daha önce Eylül çeyreğinin yılın geri kalanından "önemli ölçüde daha yüksek" olacağını tahmin etmişlerdi. Şirket, bu tahminini hafifçe yükseltise de bir sonraki çeyreğin daha zayıf olacağını söylüyor.

Analistler notta "Sağlam marjlar ve Hizmetlerdeki artış bu çeyrekte öne çıkan unsurlar, ancak kazançların boğaları veya ayıları etkilemesi pek olası değil. Eylül çeyreği tahminlerimizi hafifçe yükseltiyoruz, ancak iPhone 15'in çıkışı nedeniyle Aralık çeyreği tahminlerini %5-9 düşürüyoruz," dediler.

"Aralık ayına kadar tamamlanması beklenen iki milyon iPhone 15 Pro Max'in Mart '24 çeyreğine ertelendiğini" de bildiren Morgan Stanley, iPhone 15 Pro'nun montajının "Kunshan/Şangay bölgesindeki işgücü sıkıntısı nedeniyle beklenenden biraz daha yavaş gerçekleştiğini" ve bu nedenle yaklaşık bir milyon adetin bir sonraki çeyreğe ertelendiğini de ekliyor.

Morgan Stanley, Pro modellerinin iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'tan daha iyi performans gösterdiğine inanıyor ve Apple'ın üretim kapasitesini 2024'ün başlarında iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'e kaydırmasını bekliyor.

Diğer yandan, Mac ve giyilebilir cihazların beklentilerle uyumlu bir performans sergilediğini belirten Morgan Stanley, iPad satışlarının ise düşmeye devam edeceğini tahmin ediyor. Şirket, Mac ve giyilebilir cihazların "büyümeye geri döneceğini" ancak bu dönüşün "tüketici talebinde kayda değer bir eğrilikle" bağlantılı olmadığını ifade ediyor.

Hizmetler sektöründeki büyümenin yavaşlayacağını ancak daralma yaşanmayacağını öngören Morgan Stanley, Apple'ın hizmetler gelirlerinin önümüzdeki çeyrekte geçen yıla göre düşeceğini ancak bunun takvim farklarından kaynaklandığını belirtiyor. Hizmetlerin geleceği için olumlu bir görüş açıklayan şirket, "Hizmetlerin 2024 mali yılında düşük-orta onlu yüzdelerde büyümeye devam edebileceğine inanıyoruz" diyor.

İlgili Haberler