Apple kişisel insanımsı robot için start verdi, Jetgiller gerçek mi oluyor!

Apple kişisel insanımsı robot için start verdi, Jetgiller gerçek mi oluyor!

FaceTime ile görüntülü aramayı başlatan teknoloji devi, şimdi de robot teknolojisine göz dikti

A+A-

Apple, "Jetgiller" gibi fütüristik çizgi filmleri anımsatan kişisel robotik alanına giriş yaparak potansiyel olarak Robot Rosey'i gerçeğe dönüştürecek projeyi tanıttı. Bloomberg'in haberine göre, FaceTime ile görüntülü aramayı başlatan teknoloji devi, şimdi de robot teknolojisine göz dikti.

Apple'ın robot hizmetçisini tanıtıp tanıtmayacağını tahmin etmek için henüz erken olsa da haberde, şirket içinde devam eden gizli bir "Skunkworks" projesi hakkında bilgiler paylaşıyor.

Evcil Robot ve Akıllı Ekran

Bilgilere göre Apple mühendisleri, kullanıcılara evlerinde eşlik etmek için tasarlanmış bir mobil robot üzerinde çalışıyor. Ek olarak, şirket kullanıcılara daha fazla esneklik ve rahatlık sunmak için robot teknolojisinden yararlanan gelişmiş bir masa üstü ev cihazı da geliştiriyor.

Mark Gurman, robotik ekranın mobil robottan daha gelişmiş görünmesine rağmen, Apple'ın ürün yol haritasında iniş çıkışlar yaşadığını belirtiyor.

Yapay Zeka Destekli Trafik Sistemi

Jetgiller'in teknolojileri artık hayatımızda - Dünya Haberleri

Apple'ın dönüştürücü projelere milyarlarca dolar yatırım yapma geçmişi göz önüne alındığında, Gurman şirketin trafik yönetimi için uyarlanabilir bir yapay zeka sistemi benimseme olasılığından da bahsediyor. Böyle bir sistem, kırmızı ışıkları gerçek zamanlı olarak dinamik bir şekilde ayarlayarak trafik akışını optimize edecek ve sürücüler için boşa harcanan zamanı en aza indirecek.

Elektrikli Araba Yerini Robota Bıraktı

Apple'ın elektrikli otomobil projesinin yakın zamanda iptal edilmesi, robotik de dahil olmak üzere yeni ürün kategorilerinin keşfedilmesinin önünü açtı. Ayrıca, şirketin yapay zeka ve akıllı ev teknolojisine yönelik süregelen ilgisi, bu alanda yenilikçi çözümlere öncülük etme konusundaki kararlılığını pekiştiriyor.

Masa Üstü Robotik Ekran

Gurman, masa üstü robotik donanımını detaylandırarak, FaceTime oturumları sırasında kullanıcıların baş hareketlerini taklit etme ve kalabalık içindeki bireyleri doğru bir şekilde izleyerek genel görüntülü görüşme deneyimini geliştirme yeteneği hakkında bilgi verdi.

Fiyatlandırma ve Yönetim Onayı Engelleri

Ancak umut verici beklentilere rağmen Apple, fiyatlandırma ve projenin ilerlemesi için yönetici onayı alma gibi engellerle karşı karşıya.

Fakat Apple'ın robotik ve yapay zekadan yararlanan yeni nesil ürünlere açıkça atıfta bulunan bir iş ilanı, şirketin robotik bölümünde somut bir ilerlemeye işaret ediyor.

 

İlgili Haberler