Apple, mağazalarını tekrardan açıyor

Apple, mağazalarını tekrardan açıyor

Aralık ayında İngiltere'deki mağazalarına randevu sistemi getiren Apple, 17 Apple Store mağazasını tekrar ziyaretçilere açtı.

A+A-

Omicron varyantı sebebiyle birçok firma ofise dönüş tarihlerini erteledi. Geçtiğimiz haftalarda bazı fiziksel mağazalarını kısmi olarak ziyarete kapatan Apple, İngiltere’deki müşterileri için Apple Store kapılarını tekrar açtı.

Koronavirüs önlemleri kapsamında birçok ülkedeki fiziksel mağazalarını randevulu sisteme geçiren Apple, şimdilik İngiltere için değişikliğe gideceğini açıkladı. İngiltere’de yer alan 38 mağazanın kullanıcılara tamamen açılması beklenirken, şirket sadece 17 Apple Store için randevu şartını kaldırdı.

Halk sağlığını önemsediğini açıklayan Apple, çalışanlarına geçtiğimiz günlerde takviye doz zorunluluğu getirdi. Hem ofis hem de mağaza çalışanlarını kapsayan bu uygulama, 24 Ocak’tan itibaren Apple Store görevlileri ve şirket içi çalışanlar için geçerli olacak. Aşı olmayan çalışanların ise düzenli olarak PCR testine girmesi gerektiğini açıklayan Apple, tüm çalışanlarını e-posta ile bilgilendirdi.

Aralık ayında Omicron varyantı için önlem almaya başlayan Birleşik Krallık hükümeti, koronavirüs vakalarının artışını yavaşlatmak için “B Planı” adını verdiği önlemleri uygulamaya başladı. Önlemlerin açıklanmasının ardından fiziksel mağazalarına girişler için randevu sistemine geçen Apple, yaklaşık 1 ay sonra kapılarını tüm kullanıcılara açmak için hazırlıklara başladı.

Randevusuz ziyaret edilebilen Apple Store mağazaları;

Basingstoke
Bath
Brent Cross
Bromley The Glades
Brighton
Bristol Cribbs Causeway
Kent Bluewater
Lakeside (Essex)
Liverpool
London Covent Garden
London Regent Street
Plymouth
Reading
Stratford
Southampton
White City

İlgili Haberler