Apple şikayetler sonrası Türkiye'de 2 bin liraya sattığı kılıfın üretimini durdurdu

Apple şikayetler sonrası Türkiye'de 2 bin liraya sattığı kılıfın üretimini durdurdu

Apple'ın Türkiye'de 2 bin liraya sattığı Mikro Dokuma Kılıfı'nın (FineWoven), kalitesiz yapısı ve çokça şikayet alması nedeniyle üretimi durduruldu.

A+A-

Apple'a ilişkin sızıntı haberleriyle tanınan "Kosutami"ye göre Apple, FineWoven aksesuarlarının üretimini durdurdu. Kosutami, X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı bir paylaşımda Apple'ın FineWoven aksesuarlarının üretimini dayanıksız olması nedeniyle durdurduğunu açıkladı. Şirket gelecekte premium aksesuarları için deri olmayan başka bir malzemeye geçebilir.

Kosutami geçmişte FineWoven aksesuarları hakkında doğru bilgiler ortaya koymuştu. Sızıntı yapan kişi, Apple'ın "dokuma kumaş malzemeden" yapılmış yeni Apple Watch kayışlarını ve bunlarla uyumlu iPhone kılıflarını tanıtma planlarını bir aydan fazla bir süre önce ortaya çıkarmıştı. Kosutami ayrıca FineWoven aksesuarlarının ilk görüntülerini de resmi olarak duyuruldukları etkinlikten kısa bir süre önce ortaya çıkardı.

MacRumors, üretimin durdurulmasına ilişkin bu son bilginin kaynağının, daha önceki FineWoven söylentileriyle aynı olduğunu ve bu söylentilerin doğru çıktığını, dolayısıyla daha fazla bilgi edinene kadar ciddiye alınması gerektiğini düşünüyor.

Apple geçen yıl Eylül ayında deri aksesuar satışını durdurmuş ve bunların yerine şirketin %68 tüketici sonrası geri dönüştürülmüş polyesterden yapılmış "lüks ve dayanıklı mikro dokuma" olarak tanımladığı daha çevre dostu "FineWoven" malzemesini kullanmıştı. FineWoven iPhone kılıflarının fiyatı 59 dolar, MagSafe Cüzdanların fiyatı 59 dolar, AirTag tutucuların fiyatı 35 dolar ve Apple Watch kayışlarının fiyatı 99 dolar.

Bu malzemeden üretilen aksesuarlar, dayanıksızlığı ve hayal kırıklığı yaratan kalitesi nedeniyle müşteriler tarafından çok kötü karşılandı. Yeni renk seçeneklerine sahip FineWoven aksesuarlar Apple'ın bahar yenilemesinde belirgin bir şekilde yer almadı. Apple gerçekten FineWoven aksesuarların üretimini durdurduysa, şirketin mevcut stok envanterinin gözle görülür şekilde tükenmeye başlaması biraz zaman alabilir.

Etiketler : , ,
BIST şirketlerinin 45'i daha temettü kararını açıkladı

BIST şirketlerinin 45'i daha temettü kararını açıkladı

Borsa İstanbul'da 45 şirket daha geçen hafta gerçekleştirdikleri genel kurul sonrası temettü kararını açıkladı

10 hissede 22 Nisan'da tedbirler kalkıyor!

10 hissede 22 Nisan'da tedbirler kalkıyor!

Borsa İstanbul'da 10 hissede uygulanan işlem kısıtlamaları yarın kalkıyor

Halk Yatırım 2 hisse için AL önerisi verdi

Halk Yatırım 2 hisse için AL önerisi verdi

Halk Yatırım 2 hisse senedi için AL, 2 hisse senedi için TUT önerisinde bulundu

İlgili Haberler