Apple ve Spotify yarın mahkemede kozlarını paylaşacak

Apple ve Spotify yarın mahkemede kozlarını paylaşacak

Apple yarın Brüksel'deki duruşmada Spotify tarafından tetiklenen AB antitröst suçlamasını savuşturmaya çalışacak

A+A-

Apple, Cuma günü, Spotify gibi müzik akışı şirketlerinin App Store dışındaki diğer satın alma seçenekleri hakkında kullanıcıları bilgilendirmesini engellediği iddialarıyla ilgili olarak AB'nin revize edilmiş antitröst suçlaması ve olası ağır para cezasını almamak için savunma yapacak

iPhone üreticisi, Brüksel'deki kapalı duruşmada üst düzey Avrupa Komisyonu yetkililerine ve ulusal rekabet kurumlarına savunma yapacak.

AB antitröst uygulayıcıları, bu yılın başlarında şirketin sözde yönlendirme karşıtı yükümlülüklerine karşı davalarını hızlandırdılar. Ancak Apple'ın geliştiricilerin uygulama içi ödeme sistemini kullanma zorunluluğuna karşı daha önceki bir suçlamayı ise düşürdüler.

Komisyon, anti-steering yükümlülüklerinin haksız ticaret koşullarına karşı AB kurallarını ihlal ettiğini ve bunun bir antitröst davasında nispeten yeni bir yasal argüman olduğunu söyledi.

Apple, 2019 yılında Spotify tarafından yapılan bir şikâyet üzerine açılan davada, İsveçli müzik akış servisinin Avrupa'daki baskın pazar payına işaret ederek, Apple Music'in çoğu AB ülkesinde üçüncü ya da dördüncü sırada yer aldığını belirtmişti.

Bir diğer argümanı ise, Spotify ve Netflix gibi okuyucu uygulamalarının kayıt ve kullanıcı ödemeleri için web sitelerine bağlantılar eklemesine izin verecek şekilde kuralları revize etmesi ve uygulama geliştiricilerin tartışmalı %30 App Store ücretini atlamasına izin vermesi.

Okuyucu uygulamaları kayıt sırasında ödeme gerektiren e-kitap, video ve müzik gibi içerikler sağlıyor.

Duruşmaya katılacak olan Spotify da Komisyon'dan hızlı bir karar vermesini istedi. 

İlgili Haberler