Apple Vision Pro ile omuz artroskopisi ameliyatı yapıldı!

Apple Vision Pro ile omuz artroskopisi ameliyatı yapıldı!

Tıp camiası, Apple Vision Pro'yu "oyunun kurallarını değiştiren" bir teknoloji olarak nitelendiriyor.

A+A-

Brezilya'da bir ortopedi cerrahı, Apple'ın çığır açan Vision Pro teknolojisini kullanarak omuz artroskopisi ameliyatını başarıyla gerçekleştirdi. Bu, tıp alanında ileri teknolojinin entegrasyonunda yeni bir kilometre taşını temsil ediyor.

Jaraguá Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyatta, rotator manşet yırtığı - tendon dokusunun zamanla kademeli olarak dejenerasyonundan kaynaklanan yaygın bir yaralanma - ele alındı.

Cerrah Dr. Bruno Gobbato, Apple Vision Pro'nun ameliyat bölgesini eşi benzeri görülmemiş bir netlikle görselleştirmesini sağladığını ve kulaklığın hasta muayenelerine ve 3D modellere gerçek zamanlı erişimle cerrahi hassasiyeti ve verimliliği artırdığını söyledi.

Apple Vision Pro used to assist doctor during shoulder arthroscopy surgery in Brazil

Dr. Gobbato, Vision Pro'nun kameralarının geniş dinamik aralığından ve kulaklığın ameliyathanelerdeki aşırı karanlık sorunlarını azaltma yeteneğinden de övgüyle bahsetti.

Teknolojinin çok yönlülüğüne dikkat çeken Dr. Gobbato, Vision Pro aracılığıyla tıbbi kayıtlara, hasta röntgenlerine ve canlı kamera yayınlarına eşzamanlı erişim de dahil olmak üzere sorunsuz çoklu görev yeteneklerini gösteren bir YouTube videosu yayınladı.

Tıp camiası, Apple Vision Pro'yu "oyunun kurallarını değiştiren" bir teknoloji olarak nitelendiriyor. Son uygulamalar robot destekli diz ve kalça ameliyatlarına kadar uzanıyor.

Stryker'ın Apple Vision Pro ve iPhone ile uyumlu myMako uygulaması, cerrahların yeteneklerini daha da geliştiriyor, titiz bir ameliyat öncesi hazırlık ve kapsamlı ameliyat sonrası analiz sağlıyor.

Şu anda ABD'de 3.499 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulan Apple Vision Pro'nun erişiminin yıl sonuna kadar dünya çapında genişletilmesi planlanıyor.

 

Bu haber toplam 726 defa okunmuştur
İlgili Haberler