Apple dediğini yaptı: Apple Watch satışları durduruldu

Apple dediğini yaptı: Apple Watch satışları durduruldu

Teknoloji devi Apple, yaşadığı patent anlaşmazlığı nedeniyle Apple Watch 9 ve Apple Watch Ultra 2 satışlarını durduracağını günler önce söylemişti. Şirket, sözünü tuttu ve mağazadan bu modeller kaldırıldı.

A+A-

Apple, söz verdiği gibi bugün ABD'deki online mağazasında Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2'nin satışını durdurdu ve cihazlar Apple Watch ithalat yasağının yürürlüğe girmesine günler kala satıştan çekildi. Online mağazadan Apple Watch Series 9 veya Apple Watch Ultra 2 satın alınmak istendiğinde cihazların "şu anda mevcut olmadığı" belirtiliyor. Apple ayrıca yenilenmiş Apple Watch Series 7 ve Series 8 modellerini de web sitesinden kaldırdı.

Apple Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Apple Watch'un kanda oksijen izleme teknolojisiyle ilgili bileşenlerin ABD'ye ithal edilmesini engelleyen bir Uluslararası Ticaret Komisyonu kararına uymak için Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2'nin satışlarını durdurması gerekeceğini söyledi. ITC, Apple Watch kan oksijen sensörünün tıbbi cihaz şirketi Masimo'ya ait patentleri ihlal ettiğine karar verdikten sonra bu kararı aldı.

Apple Watch hala Apple'ın perakende mağazalarından satın alınabilir, ancak Apple 24 Aralık'tan sonra mağaza satışlarını durduracak. Satışlar yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde ve Apple'ın kendi perakende satış noktalarında durdurulacak. Target, Walmart ve Best Buy gibi üçüncü taraf mağazalar, stoklar tükenene kadar Apple Watch'u satmaya devam edebilecek. Apple, kanda oksijen değerini ölçen sensöre sahip olmadığı için Apple Watch SE'yi satabilecek.

Beyaz Saray'ın ithalat yasağını veto etmesi halinde satışları yeniden başlatabilecek olan Apple'ın kararı inceleyip müdahale edip etmeyeceğine karar vermek için 25 Aralık'a kadar süresi bulunuyor. Beyaz Saray ithalat yasağını veto etmezse, Apple ihlal eden teknolojiyi kaldırana kadar Apple Watch'u satamayacak.

Apple, 26 Aralık'ta mümkün olan en kısa sürede temyize gitmeyi planlıyor ve şirket, Apple Watch modellerini mümkün olan en kısa sürede mağaza raflarına geri getirmek için "bir dizi yasal ve teknik seçeneği takip ettiğini" söyledi.

Apple, sorunu hafifletmek için bir yazılım düzeltmesinin yeterli olabileceğine inanıyor ve Apple mühendisleri oksijen doygunluğunun nasıl belirlendiğini ve verilerin müşterilere nasıl sağlandığını ayarlıyor. Apple, yasağın kaldırılması için ABD Gümrüğüne geçici bir çözüm sunmak üzere çalıştığını, ancak söz konusu patentler donanımla ilgili olduğu için yazılımsal bir düzeltmenin yeterli olup olmayacağının belirsiz olduğunu söyledi.

İlgili Haberler