Apple yeni cihazlarında sıvı algılama sistemiyle geliyor

Apple yeni cihazlarında sıvı algılama sistemiyle geliyor

Mac'ler artık USB-C bağlantı noktalarında herhangi bir sıvı tespit edildiğinde uyarı verebilecek.

A+A-

Apple'ın sınırlı garantisi iPhone, Apple Watch ve bazı AirPods modelleri gibi suya dayanıklı ürünler için bile sıvıların neden olduğu hasarları kapsamıyor. Bu nedenle Apple, aygıtın sıvıya maruz kalıp kalmadığını tespit etmek için farklı yöntemlere sahip. Ve en yeni Mac'lerde Apple artık USB-C bağlantı noktalarında sıvı tespit edilip edilmediğini anlamanın bir yolunu buluyor.

macOS Sonoma 14.1, bilgisayarın sıvılara maruz kaldığını tespit edebilen "liquiddetectiond" adlı yeni bir sistem daemon'u içeriyor. Daha spesifik olarak, bu daemon Mac'teki her USB-C portundan sıvı algılama analizi toplamak için arka planda çalışıyor.

Bu daemon "Sıvı Tespiti ve Korozyon Azaltma Daemon'u" olarak tanımlanıyor. iPhone ve iPad'lerde de benzer bir daemon bulunuyor ve bu da konektörde sıvı tespit edildiğinde kullanıcıları uyararak hasar görmelerini önlemek için şarj kablosunu hemen çıkarmalarını sağlıyor.

screenshot_4-010.jpg

Ancak Mac'te kod, daemon'un yalnızca "analiz" için kullanıldığını ve son kullanıcı özellikleriyle ilişkili olmadığını gösteriyor. Apple, iOS'ta halihazırda mevcut olana benzer bir uyarıyı eninde sonunda uygulayabilecek olsa da, bu daemon tarafından toplanan verilerin teknisyenler tarafından bir Mac'in ücretsiz onarım için uygun olup olmadığını belirlemek için kullanılması daha olası görünüyor.

Elbette bu, Apple'ın Mac'in sıvıya maruz kalıp kalmadığını anlamasının bir başka yolu. Apple'ın web sitesinde açıklandığı gibi, Mac dizüstü bilgisayarlar ve bazı Apple kablolu ve kablosuz klavyeler, bu ürünlerin sıvıya maruz kalıp kalmadığını belirlemeye yardımcı olan Sıvı Temas Göstergelerine (LCI) sahip.

Bu göstergeler cihazların içine stratejik olarak yerleştirilmiş ve sıvılarla temas ettiklerinde renk değiştiriyor. USB-C bağlantı noktalarına dijital sıvı dedektörü yerleştirmek, teknisyenlerin bir Mac'in sıvıya maruz kaldığını iddia etme konusunda haklı olmalarını sağlamanın bir başka yolu.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler