Ünlü stratejist uyarıyor: Borsa rallisine güvenmeyin

Ünlü stratejist uyarıyor: Borsa rallisine güvenmeyin

Küresel borsalarda yaşanan ralliler yatırımcıları daha fazla içine çekerken stratejistler ise bu ralliye güvenilmemesi gerektiğini söylüyor ve gerekçelerini paylaşıyor.

A+A-

Cuma günü bir stratejist, hisse senetlerinin iyi bir haftaya doğru ilerlediğini ancak temkinli olmak için birçok neden olduğunu söyledi. Fidelity International'ın küresel makro ve stratejik varlık tahsisi başkanı Salman Ahmed, CNBC'nin "Squawk Box Europe" programına verdiği demeçte, "Kısacası bu ralliye inanmıyoruz. Yazın ilerleyen bölümleri zor geçti, finansal koşulların sıkılaştırılmasına ve önemli merkez bankalarından gelen açıklamalara odaklanıldı. Temel anlamda hiçbir şey değişmedi. Bu nedenle, daha uzun süre daha yüksek faiz profili yerleşip reel ekonomiyi etkilemeye başladıkça önümüzde daha fazla sorun göreceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Avrupa Stoxx 600 LSEG verilerine göre endeks Mart sonundan bu yana en iyi haftalık performansına doğru ilerliyor. Bu, yılın en kötü ayı olan Ekim'in ve Ağustos ve Eylül'deki kayıpların ardından geldi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Dow Jones Endüstriyel Ortalaması Perşembe günü Haziran ayından bu yana en iyi gününü yaşadı.

Hisse senetlerinin yanı sıra, ABD ve Avrupa devlet tahvilleri de bu hafta, yatırımcıların Fed'in faiz oranlarının zirveye ulaştığının ve indirimlerin görüş alanında olduğunun bir işareti olarak yorumlamasıyla yükseldi. Bu durum, Fed Başkanı Jerome Powell'ın İngiltere ve Avrupa Birliği'ndeki merkez bankası başkanları ile aynı doğrultuda faiz artırımlarının masadan kalkmadığı yönündeki ısrarına rağmen gerçekleşti.

Ahmed, "Başkan Powell'ın konuşmasına bakarsanız, şahin bir eğilimi olduğunu görürsünüz" dedi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler