Apple'ı zor durumda bırakacak kampanya nasıl sonuçlanacak

Apple'ı zor durumda bırakacak kampanya nasıl sonuçlanacak

Apple zor durumda. Çocuk güvenliği savunuculuğu grubu Apple'a karşı kampanya başlattı.

A+A-

Apple'a karşı, bir çocuk güvenliği savunuculuk grubu olan Heat Initiative, iCloud CSAM tespitini yeniden başlatması için milyonlarca dolarlık bir kampanya başlatıyor.

Heat Initiative, teknoloji devine cihaz üzerinde ve iCloud Çocuk Cinsel İstismarı Materyali (CSAM) tespit araçları planlarından neden vazgeçtiği konusunda baskı yaptıktan sonra Apple'a karşı kampanya başlatacağını söyledi.

Kampanyanın başlatılması, Apple'ın kullanıcı gizliliğini koruyacağını gerekçe göstererek planlarından neden vazgeçtiğine dair şimdiye kadarki en ayrıntılı yanıtını vermesinin ardından geldi.

Apple'a yanıt olarak Heat Initiative kampanya web sitesini resmen açtı. Savunuculuk grubu, ön sayfada "Çocuk cinsel istismarı iCloud'da saklanıyor. Apple buna izin veriyor. "Apple'ın 2021 yılında çocuklara yönelik cinsel istismar görüntü ve videolarını tespit etmeye yönelik dönüm noktası niteliğindeki duyurusu sessizce geri çekildi ve dünya çapında çocukların hayatlarını etkiledi. Geçen her günle birlikte, bu eylemsizlik yüzünden acı çeken çocuklar var, bu yüzden Apple'ı taahhütlerini yerine getirmeye çağırıyoruz," açıklamasına yer verildi.

AppleInsider TV'den Son Gelişmeleri İzleyin

Web sitesi, iCloud'un fotoğraflar, videolar ve müstehcen mesajlar da dahil olmak üzere cinsel istismar materyallerini depolamak için kullanıldığı çok sayıda vakanın detaylandırıldığı iddia edilen vaka çalışmaları içeriyor.

Apple'a "cinsel istismar görüntülerini ve videolarını tespit etme, raporlama ve iCloud'dan kaldırma" ve "kullanıcıların çocuk cinsel istismarı görüntülerini ve videolarını Apple'a bildirmeleri için sağlam bir raporlama mekanizması oluşturma" çağrısında bulunuyor.

Şirket, doğrudan Tim Cook'a gönderdiği ve sitede yayınladığı mektubun bir kopyasında, "rotayı tersine çevirme ve CSAM tespit önlemlerini başlatmama kararınız karşısında şok olduğunu ve cesaretinin kırıldığını" belirtti.

Ayrıca, ziyaretçilerin Apple'dan tüm Apple yönetici ekibine harekete geçmesini talep eden önceden yazılmış bir e-posta göndermelerine olanak tanıyan içeriğe de yer verildi

Heat Initiative bu konuda yalnız değil. Christian Brothers Investment Services ve Degroof Petercam sırasıyla konuyla ilgili bir hissedar kararı hazırlıyor ve destekliyor.

İlgili Haberler