Apple'ın 100 bin liralık teknolojik gözlüğü gecikecek

Apple'ın 100 bin liralık teknolojik gözlüğü gecikecek

Teknoloji devi Apple, Vision Pro üzerinde hala çalışılıyor, ancak ilk planlar Ocak ayında piyasaya sürülmesi yönündeyken, kulaklığın Mart ayında satışa sunulması daha olası görünüyor.

A+A-

Apple'ın Vision Pro gözlüğü beklenenden daha geç piyasaya sürülecek. WWDC 2023'teki tanıtımından bu yana Apple, Vision Pro'nun piyasaya sürülmesi için geniş bir zaman çizelgesi sundu. Zaman dilimini daraltmadan 2024'ün başlarında piyasaya sürüleceğini savunsa da, daha erken olmasından öte daha geç bir dönemde piyasaya sürülebileceği görülüyor.

Bloomberg için "Power On" bülteninde yazan Mark Gurman, Apple'ın hala Vision Pro ile ilgili önemli görevlerle uğraştığını iddia ediyor. Görünüşe göre nihai cihaz testleri devam ediyor, ancak Apple'ın hala donanımı dağıtma planları üzerinde çalıştığı iddia ediliyor.

Apple Vision Pro'nun dağıtımı, ABD lansmanından başlayarak ve diğer ülkelere kademeli olarak yayılacak şekilde son derece sınırlı olacak.

Apple, şirket için yeni bir platformun lansmanında kontrolü elinde tutmak istediğinden, cihazı üçüncü taraf perakendeciler aracılığıyla satışa sunmayacak. Bunun yerine, müşterilerin bir tane almak için Apple Store'lardan veya çevrimiçi olarak randevu almaları gerekiyor.

Ayrıca, kafa bantları ve lenslerdeki varyasyonları karşılamak için çok sayıda SKU stoklamanın lojistik sorunu da göz önünde bulundurulmalı.

Vision Pro'nun şu anda Mart ayında piyasaya sürülmeyi hedeflenirken, yazılım mühendisleri hala Ocak ayında piyasaya sürülmeyi temel alarak çalışıyorlar. 

İlgili Haberler