Apple'ın 3500 dolarlık Vision Pro'su hayalleri yıktı, iade eden edene

Apple'ın 3500 dolarlık Vision Pro'su hayalleri yıktı, iade eden edene

Apple'ın 3500 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunduğu teknolojik başlığı Vision Pro, kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyen birçok sebepten dolayı hayal kırıklığı yarattı, kullanıcılar ürünlerini 14 günlük iade süresi dolmadan iade etmeye başladı.

A+A-

Apple’ın sanal gerçeklik gözlüğü Vision Pro, 2 Şubat’ta Amerika’da piyasaya sürüldüğünden beri sosyal medyada da en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. VR veya AR teknolojileri açısından devrimsel bir gelişme olarak görülen ürün kısa süre içinde yüzbinlerce satıldı. Ancak kimi kullanıcılar aldıkları Vision Pro’ları iade ettiklerini sosyal medya üzerinden paylaşmaya başladı. İadelerin ise birden fazla sebebi var.

Rahatlık:

Vision Pro’nun iade edilmesinin ana nedenlerinden biri rahatlık. Ürünü iade eden ve kullananlar, başlığın ağırlığının özellikle ön tarafta yoğunlaşmasının rahatsızlık verici olduğunu belirtiyor. Cihazın ağırlığının öne yüklenmesinin baş ve boyun ağrılarına neden olduğu iddia ediliyor.

Göz Rahatsızlıkları:

Bazı kullanıcılar ise Vision Pro’nun göz rahatsızlıklarına neden olduğunu iddia ediyor. Aslında bu sorun Vision Pro’ya özgü değil. Daha önce farklı VR veya AR başlıkları kullanan kullanıcılar da bu sorunu dile getirmişti. Öyle görünüyor ki teknoloji dünyasının VR ve AR başlıkları geliştirirken göz sağlığını önceliklendirmesi gerekiyor.

Verimlilik:

Kullanıcılar, Vision Pro’dan fiyatına göre yeterli verimliği almadıklarını söylüyor. Cihazın yeterli içeriğe sahip olmadığı ve üretkenlik alanında da sorunlar yaşattığı iddia ediliyor.  

Apple Vision Pro, teknoloji dünyasında heyecan yaratmış olsa da kullanıcıların bu iade nedenleri göz önüne alındığında, tasarım ve kullanılabilirlik konularında daha fazla geliştirme yapılması gerekecek gibi görünüyor.

İlgili Haberler