Apple'ın en büyük iPhone tedarikçisi uzaya çıkıyor

Apple'ın en büyük iPhone tedarikçisi uzaya çıkıyor

Apple'ın en büyük iPhone tedarikçisi olan Foxconn, yeni uydularla uzaya çıkıyor.

A+A-

Dünyanın en büyük iPhone üreticisi uzaya gidiyor. Foxconn olarak bilinen Hon Hai Precision Industry Co. tarafından üretilen iki prototip alçak Dünya yörüngesi uydusu, Cumartesi günü Kaliforniya'nın güneyindeki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden bir SpaceX roketiyle havalandı.

LEO uydularının fırlatılması, akıllı telefonlar ve dizüstü bilgisayarlar gibi bazı yerleşik işletmelerinin zorlanmasıyla daha da aciliyet kazanan bir değişim olan yeni sektörlere doğru çeşitlenen Tayvanlı elektronik üreticisi için önemli bir ana işaret ediyor. Foxconn, uzaydan iletişim için artan talebi karşılamak üzere uydu teknolojisine sahip olduğunu göstermeyi amaçlıyor.

Elon Musk'ın SpaceX şirketi Starlink takımyıldızı için 5.000'den fazla LEO uydusu üretip fırlatırken, Foxconn öncelikle kurumsal ve devlet müşterileri için uydu üretebileceğini iddia ediyor.

Tayvan Ulusal Merkez Üniversitesi ile birlikte geliştirilen uydular bir sırt çantası büyüklüğünde, her biri yaklaşık 9 kilogram (20 pound) ağırlığında ve kameralar, iletişim cihazları ve diğer ekipmanları taşıyor. Her 96 dakikada bir 520 kilometre (323 mil) yükseklikte Dünya yörüngesinde dönecek şekilde tasarlandılar.

İlgili Haberler