Apple'ın en hızlı değer kaybeden iPhone modeli belli oldu

Apple'ın en hızlı değer kaybeden iPhone modeli belli oldu

Yeniden satış değeri trendleri, iPhone SE 4'ün Apple'ın amiral gemisi modelleri kadar değerini koruyamayabileceğini gösteriyor.

A+A-

SellCell'in raporuna göre, Apple'ın iPhone SE modelleri tarihsel olarak şirketin daha premium tekliflerinden çok daha hızlı değer kaybetti. Mart 2022'de piyasaya sürülen üçüncü nesil iPhone SE, yeniden satış değerinde önemli bir düşüş yaşadı ve lansman sonrası ilk ay içinde %42,6 değer kaybetti.

Bu değer kaybı oranı, aynı zaman diliminde yalnızca %18,7'lik bir düşüş yaşayan iPhone 13'ünkiyle tam bir tezat oluşturuyor. Üçüncü nesil iPhone SE'de görülmeyen bir esneklikle iPhone 13'ün değeri üç ay sonra sabitlendi ve değer kaybetmeye devam etti. iPhone 14 ve 15 modelleri de üçüncü nesil iPhone SE'ye kıyasla daha güçlü bir değer koruması göstererek Apple'ın bütçe ve amiral gemisi serileri arasındaki uçurumu daha da belirginleştirdi.

Bu eğilimler, bir dizi yükseltme söylentisine rağmen, dördüncü nesil iPhone SE'nin Apple'ın üst düzey modellerine göre daha yüksek değer kaybına uğrayabileceğini gösteriyor. Bu değer kaybı modeli, özellikle satın alma kararlarında yeniden satış değerine öncelik veren bazı tüketicileri yeni nesil iPhone SE'ye yatırım yapmaktan vazgeçirebilir.

iPhone SE'nin daha hızlı değer kaybetmesi, bu cihazların giriş seviyesi seçenekler olarak algılanması, eski teknolojileri kullanan modelleri daha hızlı eskiten teknolojik gelişmeler ve tüketicilerin üst düzey özellikleri tercih etmesi gibi çeşitli faktörlere bağlanabilir.

Dördüncü nesil iPhone SE'nin 6.1 inç OLED ekranlı iPhone 14 benzeri bir tasarıma, Touch ID yerine Face ID'ye, USB-C bağlantı noktasına, Action düğmesine ve Ana Ekran Düğmesini ortadan kaldıran tam ekran görünümüne sahip olacağı söyleniyor. Bu modelin 2025 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

İlgili Haberler