Apple'ın patronu Cook, düşen satışlara rağmen Çin'de yeni mağaza açtı

Apple'ın patronu Cook, düşen satışlara rağmen Çin'de yeni mağaza açtı

Apple CEO'su Tim Cook, Düşüş Gösteren Çin Satışlarına Rağmen Şanghay'da Yeni Mağaza Açtı

A+A-

Apple CEO'su Tim Cook, Perşembe günü Şanghay'da büyük bir kalabalığın katılımıyla yeni Apple mağazasının açılışını gerçekleştirdi. Açılışa katılmak için gece boyunca kuyrukta bekleyenler de vardı.

Çarşamba günü Şanghay'a varan Cook, mağazanın kapılarını açtı ve bir gün önce sıraya giren ilk birkaç kişiyi bir içeriye davet etti.

Tim Cook Visits China Ahead of New Apple Store Opening in Shanghai - MacRumors

Şanghay'ın tarihi Jing'an Tapınağı'nın karşısında bulunan yeni mağaza, Apple'ın Çin'deki 57. ve finans merkezi Şanghay'daki sekizinci mağazası olma özelliğini taşıyor. Yeni mağaza ayrıca New York'taki Fifth Avenue mağazasından sonra şirketin en büyük ikinci amiral gemisi mağazası olarak dikkat çekiyor.

Açılış, Huawei gibi yerel rakiplerin artan rekabetinin ortasında Apple'ın Çin'deki iPhone satışlarında düşüşle karşı karşıya olduğu bir dönemde gerçekleşti. Danışmanlık firmalarının tahminlerine göre Apple'ın Çin'deki iPhone satışları bu yılın ilk altı haftasında bir önceki yıla göre %24 oranında düştü.

Apple'ın başkan yardımcısı Deidre O'Brien'ın da eşlik ettiği Cook, mağazanın açılışında herhangi bir açıklama yapmadı. Yüzlerce kişinin katıldığı etkinlikte Çin polisi kalabalığı kontrol altında tuttu.

Cook, Çin ziyareti sırasında Apple'a elektronik parçalar tedarik eden BYD'nin kurucusu ve başkanı Wang Chuanfu'nun da bulunduğu Apple'ın Çinli tedarikçileriyle bir araya geldi.

Mağaza açılışının ardından Cook'un, yabancı CEO'ların üst düzey Çinli politika yapıcılarla bir araya geldiği Çin Kalkınma Forumu'na katılmak üzere Pekin'e gitmesi bekleniyor.

 

İlgili Haberler