Apple'a karşı Meta, Microsoft ve X harekete geçti

Apple'a karşı Meta, Microsoft ve X harekete geçti

Meta, Microsoft, X ve Match Group, Apple'ın uygulama mağazası politikalarını protesto eden yasal bir dilekçe sunarak, teknoloji devinin Apple'ın alternatif ödeme yöntemlerine izin vermesini emreden federal mahkeme kararına uyum şekline itiraz etti.

A+A-

App store'daki en popüler uygulamalardan bazılarına sahip olan bu dört şirket, Fortnite yapımcısı Epic Games'in, Apple'ın uygulama mağazası dışında yapılan ödemeler için komisyon talep etme planına itirazına katıldı.

Apple, uygulama mağazası içi satın alımlar için hizmetler veya tek seferlik ücretler için %30'a varan komisyon ücretleri talep ediyor ve geliştiriciler bunun çok yüksek olduğunu söylüyor. Apple ücret talep etme hakkını savundu ve kullanıcıları koruyan gizlilik ve güvenlik önlemlerine yatırım yaptığını söyledi.

Apple, Ocak ayında geliştiricilerin satın alma işlemlerini uygulama mağazası dışında işlemelerine izin verme planlarını açıkladı, ancak böyle durumlarda %27 komisyon talep
edeceğini belirtmesi yazılım üreticilerinden sert eleştiriler aldı. Yeni politika, ABD Yüksek Mahkemesi'nin, yazılım üreticilerinin kullanıcıları, hizmetler veya uygulamalar için ödeme yapmak üzere uygulama mağazası dışındaki alternatif yollara yönlendirmelerine izin vermesini emreden 2021 tarihli kararın temyizlerini reddetmesinin ardından geldi. Bu alternatiflerin bazıları tüketiciler için daha ucuz.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler