Apple'ın sahteleri inanılmaz derecede inandırıcı olabiliyor, dikkat!

Apple'ın sahteleri inanılmaz derecede inandırıcı olabiliyor, dikkat!

iPhone 15 Pro Max Modellerininin Sahtelerini Gerçeklerinden Ayırt Etmek Zorlaşıyor

A+A-

Apple'ın yeni iPhone 15 Pro Max'inin sahteleri, gerçeğinden ayırt edilmesi zor olacak kadar iyi yapılabiliyor.

Reddit'te bir kullanıcı, Apple'dan sipariş ettiği gerçek bir iPhone 15 Pro Max'in yerine sahte bir ürün aldığını fark etti. Sahte telefon, ekranın alt kısmında gerçek iPhone 15 Pro Max'te bulunmayan bir "çene" ile fark edildi.

YouTuber "iPhone Repair Guru" da kasıtlı olarak satın aldığı bir sahte iPhone 15 Pro Max'i inceledi. İncelemede, sahte telefonun ekranındaki çene, ambalajındaki farklılıklar, kameralarının zayıflığı ve daha fazlası gibi ayırt edici özellikleri gösterildi.

iPhone Repair Guru, "Sahte iPhone 15 Pro Max'i aldık ve size neye benzediğini ve bu üçüncü parti telefonlardan biri tarafından dolandırılmaktan nasıl kaçınabileceğinizi göstermek istiyoruz" diyor. "Sahte üreticilerin bu kopyaları bu kadar çabuk yapabilmeleri inanılmaz!"

Gerçek iPhone 15 Pro Max'in ambalajında, sadece UV ışığı altında görülebilen bir Apple logosu var. Sahte ambalajda bu logo yok. Bunun dışında, sahte ambalaj şaşırtıcı derecede gerçekçi görünüyor.

Telefonun yapım kalitesi ve verdiği his de gerçek iPhone 15 Pro Max'e benziyor.

iPhone Repair Guru, "Aslında oldukça iyi bir telefon hissi veriyor, yani kavisli kenarlarımız var, kenarları tıpkı gerçek iPhone 15 Pro Max gibi yuvarlatmışlar.Bu sahte iPhone 15 Pro Max'te hiçbir ayrıntıyı atlamamışlar." diyor.

Dış görünüşü gerçek iPhone 15 Pro Max'in bir kopyası ve çalıştırdığı yazılım da iOS 17'nin çok iyi yapılmış bir kopyası. Üzerine dokunulduğunda hiçbir şey yapmayan seçenekler var, ancak ilk başta hepsi Apple'ın gerçek iOS'u gibi görünüyor.

Kameralar sahte iPhone'un en büyük zayıflığı

Video çekerken, sahte iPhone 15 Pro Max'in renkleri doğru değil ve son derece puslu. Video içinse gerçekten grenli görünüyor.

Sahte iPhone'un tabi tutulduğu son test ise kasaya bir kaynak makinesi tutulması oldu. iPhone Repair Guru, "Eğer bu gerçek titanyum olsaydı, yaklaşık 500 derecede mavimsi bir renk alırdı" diyor. Ancak bunun yerine, sahte kısa süre içinde "erimeye başladı."

Bir kaynak makineniz ve UV ışığınız varsa, sahte bir iPhone'u tespit etmeniz mümkün. Bunlar olmadan, satın almadan önce sahtesini kullanabiliyorsanız görüntü kalitesine veya ekranın altındaki çeneye bakmanız gerekir.

Yine de çoğu zaman sahtesini fark edebilirsiniz çünkü gerçeğinden çok daha düşük bir fiyata satılıyor olabilir.

İlgili Haberler