Araç hırsızlığına karşı ücretsiz Apple AirTag dağıtımı başladı

Araç hırsızlığına karşı ücretsiz Apple AirTag dağıtımı başladı

ABD'nin başkenti Washington D.C., araba hırsızlıklarını engellemek için AirTag kullanmaya başladı.

A+A-

Washington D.C., AirTag'lerin araba hırsızlıklarını azaltmak için kullanılabileceği umuduyla New York'a katılıyor. WAMU'da yer alan habere göre, Washington D.C., belirli mahallelerde yaşayanlara, arabalarının çalınması durumunda takip edebilmelerine yardımcı olmak üzere ücretsiz AirTag dağıtıyor.

D.C. Belediye Başkanı Muriel Bowser Çarşamba günü, belirli mahallelerde yaşayanların araçlarına takmaları için ücretsiz takip etiketleri sağlayacak ve çalınmaları halinde bulunmalarını kolaylaştıracak yeni bir programı duyurdu.

Kelimenin tam anlamıyla Apple AirTag olan takip etiketleri, araç hırsızlığının yoğun olduğu mahallelerde yaşayan sakinlere dağıtılacak. Etiketler (AirTag'ler) önümüzdeki aylarda üç farklı etkinlikte sunulacak. AirTag almak için ikamet belgesi ve uygun bir polis hizmet bölgesine karşılık gelen bir adres gerekecek.

Dağıtım etkinliklerinde Washington D.C. polisi, vatandaşların AirTag'leri araçlarına "takmalarına" yardımcı olacak.

Emniyet Müdür Vekili Pamela Smith, "Bu tür suç faaliyetlerine karışan kişilerin genellikle birden fazla suç işlediğini biliyoruz ve tek bir tutuklama birden fazla vakanın kapanmasına yardımcı olabilir" dedi. Belediye, AirTag'lerin bu tür suçları tekrar işleyenlerin yakalanmasında rol oynamasını umuyor.

Washington D.C.'deki bu girişim, New York'taki benzer bir programı takip ediyor. Belediye Başkanı Eric Adam, AirTag'leri çalıntı arabaları takip etmek için kullanmayı "21. yüzyıl" polislik girişimi olarak tanımladı. Ancak şehir, o zamandan bu yana girişimin başarısı hakkında bir güncelleme yapmadı.

İlgili Haberler