Apple AirTag sayesinde bisiklet hırsızı 90 dakikada yakayı ele verdi

Apple AirTag sayesinde bisiklet hırsızı 90 dakikada yakayı ele verdi

Hollanda'nın Utrecht kentinde bir kadının bisikleti çalındı. Ancak kadın bisikletini 90 dakika içinde bulabildi, çünkü bisikletine bir AirTag saklamıştı.

A+A-

AirTag'ler sadece iki yaşında, ancak bu süre zarfında her yerde bu kadar yaygın hale gelen tek şey, çalınan arabalar gibi şeyleri bulduklarına dair bitmek bilmeyen raporlar. Ya da kayıp bagajlar bulma noktasında da AirTag'lerin başarısını sıkça duyuyoruz.

Hollanda'da yaşanan bisiklet hırsızlığında da AirTag önemli bir iş başardı. Hollanda'nın Utrecht şehrinden Beatriz Spaltemberg, bisikletini çaldırdı. Ancak bu hırsızlık sonrası Spaltemberg fark etti ki bisikletini kilitlediği anahtar kilidin üzerinde kalmıştı ve haliyle hırsızlık oldukça kolay bir şekilde gerçekleşti.

Spaltemberg yaklaşık bir saat süren spor seansının ardından spor salonunu terk ederken bisikletin kayıp olduğunu fark etti. Spaltemberg, eşi William Lacerda ile birlikte hemen Find My uygulamasını açtıklarını ve yaklaşık 90 dakika içinde bisikletini geri aldıklarını söyledi.

Lacerda 9to5mac'e yaptığı açıklamada, "Her şey yaklaşık bir buçuk saat içinde oldu" dedi ve ekledi: "Polis memuru bana AirTag'e sahip olduğumuz için çok şanslı olduğumuzu çünkü burada bisiklet hırsızlıklarının yaygın olduğunu söyledi."

Görevli, hırsızlıkların çok yaygın olduğunu ve çalınan bisikletlerin kurtarılmasının çok nadir olduğunu, genellikle sadece rapor için ayrıntıları kaydettiklerini ima etti. Ancak bu vakada Lacerda, eşinin AirTag'inin bisiklette "çok iyi gizlenmiş" olduğunu ve bu nedenle kurtarmanın mümkün olduğunu söyledi.

Beatriz Spaltemberg ve William Lacerda Find My ve gizli AirTag'i kullanarak çalınan bisikletin izini sürdüler ancak bunu iki polis memuru eşliğinde yaptılar. Dörtlü bisikleti bulmayı başardı, ancak bisiklet bir elektrik direğine kilitlenmişti ve hırsız gitmişti.

Bu haber toplam 910 defa okunmuştur
İlgili Haberler