Aracı kurumların BIST 100 beklentisi

Aracı kurumların BIST 100 beklentisi

BIST 100 yatay bir seyir izliyor. Haftanın son gününde nasıl hareket edecek, destek ve direnç noktaları neler, aracı kurum raporları ne diyor?

A+A-

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yatay bir seyir izliyor. Endeksin, kısa vadede 7,750 seviyesini kritik bir destek noktası olarak gördüğü belirtiliyor. Bu seviyenin altındaki hareketlerin yeniden zayıflama işareti yaratabileceğine dikkat çekiliyor. Endeksin 7,750 seviyesinin üzerinde dengelenmesi durumunda ise 8,100 direncine yönelmesi bekleniyor.

Yapı Kredi Yatırım 10 Kasım 2023 Bülteni

Geçtiğimiz hafta başlayan yükseliş yatay bir seyre dönüştü... Endekste geçtiğimiz hafta 7,297 üzerinde gerçekleşen kısa vadeli taban oluşumunun ardından başlayan yükselişin, son günlerde yatay bir seyre dönüşerek yukarı ataklarda zayıf kaldığını gözlemliyoruz. Bu kapsamda Perşembe gününü -%0.25 oranında değer kaybıyla 7,841 puandan tamamlayan BIST 100 Endeksi'nde, haftanın son işlem gününde seans içi geri çekilmelerde 7,750 seviyesini ilk önemli destek noktası olarak izliyoruz. 7,750 üzerinde dengelenmeyi başaracak hareketlerin sürdüreceği alım eğiliminin ise bir üst hedef olarak izlediğimiz 8,100 direncine yönelmeyi sürdüreceğini düşünüyoruz. 7,800 seviyesini aşarak 3 Ekim tarihinde başladığı kısa vadeli düşüş trendini tamamlayan piyasada, 8,100 direncinin aşılması durumunda ise sırasıyla 8,250 ve 8,560 zirvesi hedeflenecektir. Aşağı yönde baktığımızda ise 7,750 altındaki olası hareketlerin yeniden zayıflama işareti yaratabileceğini göz önünde bulunduruyor, bir alt noktada 7,400 bölgesini ana destek olarak almaya devam ediyoruz.

Ünlü Menkul 10 Kasım 2023 Bülteni

Haftaya güçlü bir başlangıç yaptıktan sonra önemli bir varlık göstermeyi başaramayan Borsa İstanbul dün günü eksi bölgede noktaladı. Yurt içi haber akışının risk iştahını destekleyici nitelikte olmamasının yanında endeksin kritik teknik seviyelerde zorlanmaya başlamasının ve küresel piyasalardaki durgun havanın hisse senetleri üzerinde baskı yarattığını gördük Teknik açıdan değerlendirdiğimizde ise 7800 puanın altının test edilmeye başlanmasının kısa vade açısından risk yarattığını söyleyebiliriz. Haftanın bu seviyenin altında noktalanması ise gelecek hafta öncesinde iyimser bir resim çizmeyecektir. Dolayısıyla bu seviyenin üzerinde tutunulması teknik görünümün bozulmaması adına önem taşıyor. Yukarıda ise 7900 ve 8000 puanı direnç noktaları olarak izlemeye devam ediyoruz.

İlgili Haberler