Arjantin’in kreditรถrlerinden bรผyรผk bir grup, Arjantin hรผkรผmekinin tahvil yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑnฤฑn borรง yeniden yapฤฑlandฤฑrฤฑlmasฤฑ konusunda ortaya koyduklarฤฑ revize bir teklifin ardฤฑndan masadan kalktฤฑฤฤฑnฤฑ ve mรผzakerelerin baลarฤฑsฤฑz olduฤunu bildirdi.
T. Rowe Price, Fidelity, AllianceBernstein ve BlackRock’ฤฑn aralarฤฑnda yer aldฤฑฤฤฑ Ad Hoc kreditรถr grubu, aylardan bu yana Arjantin hรผkรผmeti ile 65 milyar dolar dฤฑล borcun yeniden yapฤฑlandฤฑrฤฑlmasฤฑ iรงin mรผzakere yรผrรผtรผyordu.
Arjantin Ekonomi Bakanlฤฑฤฤฑ ise yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, dolar baลฤฑna 50 cent civarฤฑnda net deฤer sunan son tekliflerine baฤlฤฑ olduklarฤฑnฤฑ ifade etti ve kreditรถrlerin sunduklarฤฑ teklifin Arjantin iรงin sรผrdรผrรผlemez olduฤuna inandฤฑklarฤฑnฤฑ belirtti.







