Yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn enflasyon ve bรผyรผme odaklฤฑ beklentilerini ลekillendiren her tรผrlรผ veri ve geliลmeye duyarlฤฑlฤฑฤฤฑ sรผrerken, bugรผn aรงฤฑklanacak ABD’nin mayฤฑs ayฤฑ Tรผketici Fiyat Endeksi (TรFE) verisi รถncesi kรผresel รงapta risk iลtahฤฑ azaldฤฑ.
รte yandan bugรผn aรงฤฑklanan verilere gรถre, รin’de Tรผketici Fiyat Endeksi (TรFE) mayฤฑsta yฤฑllฤฑk yรผzde 2,1’le beklentiler paralelinde arttฤฑ.
ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed) ve Avrupa Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (ECB) daha agresif faiz artฤฑrฤฑmlarฤฑna gidebileceฤi endiลeleri Asya borsalarฤฑnฤฑ baskฤฑlarken, beklentiler paralelinde aรงฤฑklanan รin’de enflasyon verilerinin รผlke merkez bankasฤฑna geniลleme alanฤฑ sunduฤu ลeklinde yorumlanmasฤฑ ile ลanghay bileลik endeksi pozitif ayrฤฑลtฤฑ.
Bu geliลmelerle kapanฤฑลa yakฤฑn รin’de ลanghay bileลik endeksi yรผzde 1,4 artarak 3.284 puan ve Gรผney Kore’de Kospi endeksi yรผzde 1,1 azalarak 2.596 puan oldu.
Japonya’da Nikkei 225 endeksi yรผzde 1,5 dรผลรผลle 27.824 puandan kapanฤฑrken, dolar/yen paritesi รถnceki kapanฤฑล seviyesinin yรผzde 0,4 altฤฑnda 133,8’den iลlem gรถrรผyor.
Hindistan’da Sensex endeksi yรผzde 1,5 azalฤฑลla 54.477 puanda ve Hong Kong’da Hang Seng endeksi yรผzde 0,1 dรผลรผลle 21.849 puanda seyrediyor.







