Asya borsaları teknoloji devlerinin bilançosu öncesi yükselişte

Asya borsaları teknoloji devlerinin bilançosu öncesi yükselişte

Asya hisseleri, hafta içinde ABD'li teknoloji devlerinin kazanç sonuçlarına odaklanılırken Wall Street'ten gelen ipuçlarıyla Salı günü kazançlarını genişletti, hala güçlü olan dolar Japon yenini 34 yılın en düşük seviyelerine çekti.

A+A-

MSCI'nın Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi, Tayvan hisselerindeki %1'lik artış ve Hong Kong'un Hang Seng endeksindeki %0,8'lik artış sayesinde %0,5 yükseldi.

Asya endeksi, Orta Doğu'daki çatışmaların tırmanacağına dair korkuların azalmasıyla önceki gün %1 yükseldi ve geçen haftaki %3,7'lik kaybının bir kısmını telafi etti. Japonya'nın Nikkei %0,1 yükseldi.

Bölgedeki teknoloji hisseleri neşelendi. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd %1,5 yükselirken MSCI Asya-Pasifik ex-Japan IT endeksi %0,8 sıçradı.

Ancak, Çin hisseleri düştü ve mavi çipler (.CSI300), yeni sekme aç %0,6 değer kaybetti.

Wall Street'te, büyük teknoloji hisseleri bu hafta çeyrek sonuçları öncesinde daha iyi performans göstererek Nasdaq  %1,1 yükseldi. Yapay zekanın gözdesi Nvidia %4,4 değer kazanırken, Amazon.com %1,5 ve Alphabet %1,4 yükseldi, ancak Tesla (TSLA.O) büyük pazarlarında fiyatları düşürdüğü için 3,4 düştü.

AMP'nin baş ekonomisti Shane Oliver, "Önümüzdeki birkaç hafta içinde göreceğimiz kazanç raporlarının olumlu olma ihtimali var, ancak Fed'in bir sonraki adımda ne yapacağı konusunda hala sorunlar olduğu açık" dedi ve ekledi: "Orta Doğu'daki sorunların ortadan kalktığını söylemek için henüz çok erken."

İş Yatırım'ın 22 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 5 hisse

İş Yatırım'ın 22 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 5 hisse

İş Yatırım'ın BIST 100 için teknik görünüm ile 22 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 5 hisse senedinin teknik görünümü

BIST şirketlerinin 45'i daha temettü kararını açıkladı

BIST şirketlerinin 45'i daha temettü kararını açıkladı

Borsa İstanbul'da 45 şirket daha geçen hafta gerçekleştirdikleri genel kurul sonrası temettü kararını açıkladı

10 hissede 22 Nisan'da tedbirler kalkıyor!

10 hissede 22 Nisan'da tedbirler kalkıyor!

Borsa İstanbul'da 10 hissede uygulanan işlem kısıtlamaları yarın kalkıyor

İlgili Haberler