ABD vadeli endekslerinde hafif dรผลรผล var, ancak Avrupa borsalarฤฑnฤฑn artฤฑda aรงฤฑlmalarฤฑ bekleniyor
ฤฐngiltere’de artan koronavirรผs vakalarฤฑ nedeniyle Leicester kentinde yeniden karantina tedbirleri alฤฑnmasฤฑ, ABD’de bazฤฑ eyaletlerin ekonominin yeniden aรงฤฑlmasฤฑna yรถnelik bazฤฑ adฤฑmlarฤฑ durdurmalarฤฑ ABD vadeli endekslerine bu sabah hafif satฤฑล getirdi.
Ancak bu satฤฑลta Wall Street’te dรผn yaลan gรผรงlรผ yukarฤฑ hareket sonrasฤฑ yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn biraz temkinli hareket etme istekleri de rol oynuyor.
Avrupa borsalarฤฑnฤฑn ise yeni gรผne hafif yรผkseliลlerle baลlamalarฤฑ bekleniyor.
ลu sฤฑralarda vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi dรผne gรถre 61 puan, yรผzde 0,24 ekside. S&P 500 vadeli endeksi de 5,25 puan, yรผzde 0,17 dรผลรผล yaลarken, Nasdaq 100 vadeli endeksi 12,5 puan, yรผzde 0,13 artฤฑda.
IG analistleri FTSE 100’un yรผzde 0,15, Dax’ฤฑn yรผzde 0,32 ve Cac-40’ฤฑn yรผzde 0,26 artฤฑda aรงฤฑlmasฤฑnฤฑ bekliyorlar.







