Avrupa'nın en büyük fonu düşecek diye Sterlin'de açığa satış yapıyor

Avrupa'nın en büyük fonu düşecek diye Sterlin'de açığa satış yapıyor

Avrupa'nın en büyük varlık yöneticisi, BoE'nin 2024'ün ilk yarısında faizleri düşürmeye başlayacağı inancıyla sterlini açığa satıyor

A+A-

Avrupa'nın en büyük varlık yöneticisi, İngiltere Merkez Bankası'nın 2024'ün ilk yarısında faiz oranlarını düşürmeye başlayacağı inancıyla sterlini açığa satıyor.

Bloomberg News'un haberine göre, varlık yönetimi şirketinin araştırma kolu olan Amundi Investment Institute'un gelişmiş döviz başkanı Federico Cesarini'ye göre Amundi SA, enflasyonun yavaşlaması ve ekonominin politika sıkılaştırmasının acısını göstermesi nedeniyle İngiltere para biriminin dolar karşısında %4'ten fazla değer kaybedeceğini öngörüyor.

Cesarini, "Pound'un dağılmasını bekliyoruz" dedi.

Cesarini, gayrisafi yurtiçi hasılanın Ekim ayında düşmesinin ardından ekonominin bir çeyrek daha durgunluğa hazır göründüğünü belirterek, "Mevcut üstün performansın resesyon korkularıyla tamamen uyumlu olmadığına inanıyoruz" diye konuştu.

Bloomberg anketine göre, Amundi GBP'nin ilk çeyrekte 1,21 dolara kadar düşmesini bekliyor.

Cesarini'nin Fed'in faiz oranlarını düşürmeye başlamasını beklediği dönemde, para biriminin yıl ortasına kadar 1,24 dolara ve 2024 sonuna kadar 1,29 dolara kadar güçleneceği öngörülüyor.

Cesarini, İngiltere'deki birçok ipotekli konut kredisinin on yılların en yüksek faiz oranlarıyla sıfırlanmasının muhtemelen daha fazla mali acıya neden olacağını, bunun da talebi ve nihayetinde büyümeyi olumsuz etkileyeceğini söyledi. Ekonominin daha da zayıflamasının enflasyonu Mayıs ayına kadar BOE için yeterince aşağı çekeceğini ve o ay ilk faiz indiriminin yolunu açacağını savundu.

"İngiltere ekonomisi için şimdiye kadar en kötüsünü göremediğimizi kendimize hatırlatmalıyız" diyen Cesarini, BOE'nin gelecek yıl faizleri 125 baz puan indirmesini beklediğini sözlerine ekledi. kadar yaklaşık 140 baz puanlık indirim fiyatlıyor.