Aygaz'ın, Bangladeş operasyonunda bir adım daha

Aygaz'ın, Bangladeş operasyonunda bir adım daha

Aygaz, daha önce duyurusunu yaptığı Bangladeş'te yerel şirket United Group ile ortak işlemlerinin tamamlandığını açıkladı

A+A-

Aygaz, daha önce duyurusunu yaptığı Bangladeş'te yerel şirket United Group ile ortaklığına ilişkin hisse devir işleminin tamamlandığını açıkladı.

Aygaz'dan konu ile ilgili olarak KAP'a gönderilen açıklama şöyle:

5 Mart 2019 tarihli özel durum açıklamamızda; Bangladeş'te kurulu United Group ile Bangladeş pazarına yönelik olarak LPG temini, dolumu ve dağıtımı konularında faaliyette bulunmak üzere, eşit yönetim esaslarına dayalı bir ortaklık oluşturulması ('Ortak Girişim Şirketi') ve gerekli yatırımların yapılması amacıyla, United Enterprises & Co. Ltd. ('Satıcı') ile Şirketimiz Aygaz A.Ş ('Alıcı') arasında United LPG Ltd. hisselerinin %50'sinin satın alınmasına ilişkin bir Hisse Devir Sözleşmesi imzalandığı kamuya açıklanmıştı.

Gelinen aşamada, Hisse Devir Sözleşmesi'nde belirlenen ön koşulların gerçekleşmesiyle birlikte, 50.000.000 Taka (yaklaşık 605.000 USD) hisse alım bedelinin Satıcı'ya nakden ve peşinen ödenmesi ile hisse devir işlemi tamamlanmıştır. Ayrıca, tarafların haklarını düzenleyen Ortaklık Sözleşmesi ve Ortak Girişim Şirketi ile United Group arasında Ortak Girişim Şirketi'nin faaliyet göstereceği bölgelerden birisi için Arsa Kira Sözleşmesi ve Geçiş Sözleşmesi de imzalanarak yürürlüğe girmiştir.

Ortak Girişim Şirketi'nin adının United Aygaz LPG Ltd olmasına ve yönetim kurulunun, 3 üyenin Aygaz A.Ş'yi, diğer 3 üyenin ise United Enterprises & Co. Ltd.'i temsil edecek şekilde toplam 6 kişiden oluşmasına karar verilmiştir.

Ortaklık Sözleşmesi'ndeki gerekli şartların gerçekleşmesini takiben 5 Mart 2019 tarihli açıklamamızda belirtilen Ortak Girişim Şirketi'nin öngörülen yatırımları taraflarca belirlenecek takvim doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

Etiketler : ,