BAE Enerji Bakanı konuştu, petrol yine yükselişe geçti

BAE Enerji Bakanı konuştu, petrol yine yükselişe geçti

BAE Enerji Bakanı'nın OPEC+ anlaşmasına bağlı olduğu açıklaması petrolde yönü yukarı çevirdi.

A+A-

Dün BAE'nin Washington Büyükelçisi'nin petrol üretimini artırma taraftarı oldukları ve OPEC üyelerine de bu yönde baskı yapacakları açıklamasıyla son 2 yılın en sert düşüşünü yaşayan petrol fiyatları bugün yönüne yeniden yukarı çevirdi. 

Petrol fiyatlarında yönün yukarı dönmesinde Irak petrol pazarlama şirketi SOMO'nun OPEC+ anlaşmasında destek vermesi ve BAE Enerji Bakanı'nın OPEC+ anlaşmasına bağlı olmaya devam ettiklerini duyurması etkili oldu. 

Ancak gerek Ukrayna'da 5 kentte insani koridorlardan tahliyelerin yapılabilmesi için ateşkes uygulanması, gerekse Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarının bugün Antalya'da yapacakları görüşmede krize diplomatik çözüm için adım atabilecekleri umutları fiyatlarda yükselişi sınırlı tutuyor. 

Erken saatlede 110 dolar/varil seviyesini test eden Brent petrolü şu sıralarda düne göre 3.77 dolar artışla 114,91 dolar seviyesinde. 

NYMEX'de Batı Teksas Petrolü107,01 dolar seviyesine kadar geri çekilmenin ardından dünkü kapanışa göre yüzde 1,96 artışla 110,83 dolar/varilden işlem görüyor.