Baji Rafinerisi'nde üretim durdu

Baji Rafinerisi'nde üretim durdu

Irak'ın en büyük petrol üretim rafinerisinde üretim IŞİD'in saldırıları nedeniyle tamamen durduruldu

A+A-

Bağdat'a doğru ilerleyen IŞİD örgütü tarafından kuşatılan Irak'ın en büyük petrol rafinerisi Baiji'de üretim tamamen durduruldu. Rafinerideki yabancı çalışanlar ise tahliye edildi.

Kuşatma nedeniyle üretimin durdurulduğunu söyleyen rafineri yetkilileri, Iraklı çalışanların halen tesiste olduğunu ve rafinerinin kontrolünün Irak ordusunda bulunduğunu söyledi.

Rafineride iç talebi bir aydan uzun bir süre karşılayacak gazyağı, benzin ve karosen bulunduğu belirten bir yetkili, "rafineriye yapılan havan topu saldırıları nedeniyle yönetim yabancı çalışanların tahliyesine karar verdi. Ayrıca rafineride geniş çaplı hasar meydana gelmemesi için üretim tamamen durduruldu" dedi.

Irak'taki üç rafineriden biri olan Baiji, kuzeyden gelen petrolü işliyor. Faaliyete devam eden diğer iki rafineri hükümetin kontrolü altındaki Bağdat'ta ve ülkenin güneyinde güneyinde bulunuyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.