Banka hisseleri muhalefetin kazanmasından zarar görecek

Banka hisseleri muhalefetin kazanmasından zarar görecek

Yatırım bankası yayınladığı bir notta seçimlere giderken Türk bankaları konusunda temkinli olduğunu belirtti

A+A-

Goldman Sachs, 14 Mayıs seçimlerine yaklaşırken Türk bankaları konusunda "tedbirli" olduğunu belirtti ve yıllar süren heterodoks para politikası sonrasında muhtemel bir faiz artışına karşı ülkenin diğer hisselerinden daha savunmasız olduklarını ifade etti.

Anketler, yaşam maliyeti krizi nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dönüm noktası niteliğindeki seçimi kaybetme riski olduğunu gösteriyor. Enflasyon, geçen yıl ultra gevşek para politikası nedeniyle %85'ten fazla arttı.

Goldman Sachs, müşterilere gönderdiği bir notta, Türk bankalarının tarihsel olarak daha yüksek faiz oranlarından faydalandığını, ancak geçen Kasım ayında hükümetin bankaları daha düşük faiz oranlarında kredi vermeye zorlayan yeni kurallar oluşturmasıyla bu ilişkinin bozulduğunu belirtti.

Wall Street bankası, kısa vadeli krediye yönelme sonrasında bankaların dirençli kalmaya devam ettiğini ifade etti. Ancak, bu yıl başlarında düzenleyicilerin liradaki baskıyı hafifletmek amacıyla döviz teminatlı mevduatlardaki üst sınırı kaldırması, bankaların muhtemel bir faiz artışının etkisine maruz kalmasını artırdı.

Goldman Sachs'tan Jolene Zhong, "Görüşümüze göre, bankalar muhtemelen muhalefetin kazanması durumunda zarar görecek" dedi.

Bu haber toplam 996 defa okunmuştur
İlgili Haberler