Banka hisseleri stres testi sonuçlarıyla yükseliyor

Banka hisseleri stres testi sonuçlarıyla yükseliyor

FED'in bankalar için yaptığı stres testinin ardından banka hisselerinin fiyatı seans öncesi işlemlerde yükseldi

A+A-

Bazı analistler bunun hissedarlar için daha yüksek getiri sağlayacağından şüphe etse de Federal Rezerv'in stres testinin, kredi verenlerin ekonomik bir çöküşten kurtulmak için yeterli sermayeye sahip olduğunu göstermesinin ardından ABD banka hisseleri Perşembe günü piyasa öncesi işlemlerde yükseldi.

Test, 23 banka için ortalama sermaye oranının, merkez bankasının 34 kredi kuruluşunu biraz daha kolay bir senaryoya göre incelediği geçen yıla göre daha yüksek olduğunu gösterdi.

Son bankacılık krizinden önce tasarlanan bu yılki test, bankaların ekonomik stres ve makroekonomik istikrarsızlık sırasında minimum %4,5 sermaye oranının üzerinde kalıp kalmayacağını kontrol etti.

Testte en iyi performansı gösteren Charles Schwab hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %2,2 değer kazandı. Büyük bankalar JPMorgan Chase, Wells Fargo, Morgan Stanley, Goldman Sachs ve Bank of America da %1,2 ile %1,9 arasında değer kazandı.

Altı bölgesel kredi kuruluşundan Bank of New York Mellon ve US Bancorp sırasıyla %1,5 ve %0,8 değer kazandı.

Test sonuçları temettü ve geri alımlar yoluyla hissedar getirilerinin önünü açarken, Wall Street analistleri belirsiz bir ekonomi ve düzenleyici netlik bekleyen bankaların kısa vadede sınırlı sermaye getirisine yol açacağı konusunda uyarda bulunuyor.

RBC Capital Markets analistleri, en büyük ABD bankalarının ciddi bir stres senaryosunda bile güçlü kalmasına rağmen, yönetim ekiplerinin muhtemelen sermaye konusunda ihtiyatlı davranacağını söyledi.

Citizens Financial, bölgesel kredi kuruluşunun sonuncu olmasının ardından %2,2 düştü. JP Morgan, sermaye gereksinimlerindeki artışın karlılığına zarar vereceği beklentisiyle bankanın notunu 'nötr'e düşürdü.

Citigroup marjinal olarak yükseldi, ancak analistlerin stres sermayesi tamponundaki artışın karlılığı iyileştirme planlarını engelleyeceğini beklemesi nedeniyle benzerlerinin gerisinde kaldı.

J.P. Morgan analistleri bir müşteri notunda, "Citi şimdi %12,3 ile bankalarımız arasında en yüksek CET1 gereksinimine sahip olacak," diye yazdı.

ABD bankaları, Silikon Vadisi Bankası'ndaki mevduat kaçışı nedeniyle üç orta ölçekli bankanın çöküşünün damgasını vurduğu yıla sıkıntılı bir başlangıç yaptıktan sonra bir miktar güç kazandı.

KBW Bölgesel Bankacılık Endeksi bu ay %6,04 oranında toparlandı, ancak önceki kapanışa göre yıllık bazda %24,5 oranında kayıpta

Bu arada, büyük sermayeli banka hisselerinden oluşan bir sepeti takip eden S&P 500 Bankalar Endeksi çeyrekten bugüne %0,9 artış gösterdi, ancak bu yıl şimdiye kadar %12,2 düştü.

İlgili Haberler