BDDK'dan TCMB eski Başkanı'na TCMB paylaşımı için suç duyurusu

BDDK'dan TCMB eski Başkanı'na TCMB paylaşımı için suç duyurusu

BDDK aralarında eski TCMB Başkanı Durmuş Yılmaz’ın da olduğu beş kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

A+A-

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ekonomi yorumları dolayısıyla 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

BDDK kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Bankacılık Kanunu'nun  “Bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz” maddesine aykırılıktan İYİ Parti milletvekili Durmuş Yılmaz, CHP milletvekili Burhanettin Bulut ile gazeteciler Güldem Atabay, Emin Çapa ve Selçuk Geçer hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Yılmaz'ın Erdoğan'a yanıtına sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 25 Aralık'ta yaptığı bir konuşmada, ''Birileri döviz yükseldikçe Türkiye ekonomisi batacak, bize de gün doğacak diye sevinçten yerlerinde duramıyor, ellerini ovuşturuyordu. Halbuki kurun dengesiz dalgalanışı bu ülkedeki 84 milyondan her birinin hayatını olumsuz etkiliyordur. Bizim derdimiz kurun şu veya bu rakam olması değildir. Kurun seviyesini şartlar, ihtiyaçlar, imkanlar belirler'' ifadelerini kullanmış Merkez Bankası eski Başkanı ve İYİ Parti milletvekili Durmuş Yılmaz da yaptığı paylaşımda "''Doğru. O zaman arka kapıdan TCMB rezervinin satışı durdurulmalıdır'' demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu yanıta çok sinirlenmiş ve "Kamu görevinde bulunmuş biri kamu aleyhinde açıklama yapamaz, kamu ahlakı buna müsaade etmez. Bu sorunu hep beraber ortadan kaldıracağız, bedelini ödeyecekler. Tazminat noktasında bunun bedelini öder." demişti.

Bu haber toplam 1183 defa okunmuştur
İlgili Haberler