Biden, Bitcoin’i vurdu, borsa düşüşte

Biden, Bitcoin’i vurdu, borsa düşüşte

Kriptopara fiyatları Bitcoin öncülüğünde geriliyor. ABD Başkanı Joe Biden'in kritpora para vergi raporlama zorunluluğunu da içeren altyapı yatırım paketini imzalamasının da etkisiyle kriptopara fiyatları Bitcoin öncülüğünde geriledi.

A+A-

ABD Başkanı Joe Biden'in kritpora para vergi raporlama zorunluluğunu da içeren altyapı yatırım paketini imzalamasının da etkisiyle kriptopara fiyatları Bitcoin öncülüğünde geriledi

Biden-Bitcoin savaşı

Biden'in onayı ile ABD'de yürürlüğe giren yasa, vergi idaresi IRS için aracı kurum, broker tanımını genişletiyor. Tüm borkerlerin cari vergi yasası çerçevesinde işlemlerini raporlamaları zorunluluğu getiriyor.

Bitcoin direniyor

Piyasa katılımcıları, yapılan geniş tanımın kriptopara madencileri ve piyasanın diğer taraflarını IRS'in raporlama zorunlulukları kapsamına sokacağından endişe ediyorlar. Analistler, 63 bin dolar seviyesinde tutunamayan Bitcoin fiyatının 57-60 bin dolar aralığına kadar çekilebileceğini dile getirmekle birlikte, teknik göstergelerin hala boğa piyasasına işaret ettiğini de vurguluyorlar.

Bitcoin fiyatı şu sıralarda yüzde 6,87 kayıpla 61 bin 293 dolardan, Ethereum fiyatı yüzed 8,25 kayıpla 4 bin 325 dolardan ve Solana yüzde 5,64 düşüşle 229,25 dolardan işlem görüyor.

İlgili Haberler