Bitcoin çakıldı, kripto para piyasası kıpkırmızı oldu

Bitcoin çakıldı, kripto para piyasası kıpkırmızı oldu

Joe Biden’ın pandemi açıklamaları sonrasında derin bir düşüş yaşayan Bitcoin fiyatı peşinden tüm piyasayı da sürükledi. Kaldıraç oynayanlar milyarlarca dolar kaybetti.

A+A-

Son haftalarda El Salvador gibi ülkelerin girişimleri ile kripto para piyasasında Bahar havası oluşmuş ve Bitcoin fiyatı 52000$ seviyelerine kadar çıkmıştı. Ne yazık ki bugün kara bir düşüş yaşandı.  

Nedeni kesin olarak bilinmemekle birlikte Joe Biden’ın Delta varyantına karşı 6 aşamalı bir tedbir planı hazırladıklarını açıklamasının ardından Bitcoin derin bir kırmızı mum çizerek çakıldı. 

Toplamda 8 bin dolarlık bir düşüş yaşayan Bitcoin fiyatı 44500$ seviyesine kadar iğne attı. Şu sıralar 48000$ üzerine atarak yükseliş trendine tutunmanın çabası içerisinde ancak piyasayı sallamış durumda. 

Ethereum 3200$ seviyesine kadar düştükten sonra 3500$ üzerine tutunmaya çalışıyor. Binance Coin ise 390$ seviyesine kadar indikten sonra 430$ seviyesi üzerine kendisini attı. Diğer alt coinlerde de büyük düşüşler yaşandı. 

Bazı kaynaklar kaldıraçlı işlemlerde büyük bir temizlik yapıldığını belirtiyor ki neredeyse 10 milyar dolara yakın bir miktar borsalarda likidite oldu. Özellikle çok alt seviyeye stop koyanların bile zarar ettiği ifade ediliyor.