Bim Mağazacılık hisseleri için AL tavsiyesi

Bim Mağazacılık hisseleri için AL tavsiyesi

ALB Yatırım, Bim Mağazacılık hisseleri için tavsiyesini 235,4 TL hedef fiyat ile "al" olarak başlattı

A+A-

ALB Yatırım, BIMAS-BİM Birleşik Mağazalar için tavsiyesini 235,4 TL hedef fiyat ile "al" olarak başlattı. BİM Birleşik Mağazalar hisseleri son kapanışını (15 Mayıs 2023) 159,60 TL'den yapmıştı. Hisse 14 Mayıs'ta yapılan seçimler sonrası ilk işlem gününde içinde bulunduğu sektörle ters yönde hareket edip banka hisselerine benzer performans ile taban olmuştu. 

ALB Yatırım'ın BIMAS-BİM Birleşik Mağazalar hisseleri için değerlendirmesi şöyle:

BIMAS
Hedef Fiyat: 235,40

BIMAS, 2023 yılının birinci çeyreğinde satışlarını bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 88 oranında artırarak 51,3 milyar TL ile konsensüs beklentilerine paralel bir artış gerçekleştirdi (2022/1Ç 27,3 milyar TL). Gıda enflasyonundaki yüksek seyir perakende sektörü için satış gelirlerini destekleyici unsur olarak öne çıkarken maliyet ve asgari ücrette yaşanan artış ve şubat ayında meydana gelen depremin etkisi ile şirketin brüt kâr marjı %18,0 olarak gerçekleşti (2023/1Ç %18,6).

Şirketin 2023 yılının ilk çeyreğindeki FAVÖK’ü bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %36 artarak 3,14 milyar TL olarak gerçekleşti (2022/1Ç 2,28 milyar TL). Şirketin meydana gelen deprem ve asgari ücrete yapılan zammın işgücü maliyetini artırıcı etkisi ile FAVÖK marjı %6,1 seviyesine gerileme gösterdi (2022/1Ç %8,38). Özellikle faaliyet giderlerinin bir önceki çeyreğe göre artış göstermesinin başındaki en büyük etken personel giderlerinde yaşanan artıştan kaynaklandı. Böylelikle FVAÖK marjı %6,1’e gerileme gösterdi (2022/1Ç %8,4).

Şirketin 2023 yılının ilk çeyreğine göre net kârı bir önceki çeyreğe göre yatay seyrederek 1,35 milyar TL oldu (2022/1Ç 1,34 milyar TL). Deprem, erken emekliliğin yol açtığı kıdem tazminatları ve şirketin Mısır operasyonlarını etkileyen Mısır lirasındaki değer kaybı şirketin kârlılığını önemli derecede negatif etki yarattı ve net kâr marjının %2,6 seviyesine gerilemesine neden oldu (2022/1Ç %4,9).

Gıda ve alkolsüz içecekler grubu enflasyonun aralık ayı itibariyle manşet enflasyondan daha fazla yükseliş göstermesi ve yıl sonu enflasyon tahmininin nisan ayında yukarı yönlü revizyonu perakende sektörü ve şirketin ciro büyümesini pozitif yönde etki sağlayacağını düşünüyoruz. Diğer yandan hane halklarının dayanıksız tüketim ürünlerine yönelik son dönemde artan talebi ile gıda perakendesi sektörünü ve Bim’i olumlu etkilemeye devam etmektedir.

Şirketin finansalları üzerindeki tek seferlik negatif unsurların (EYT ve Deprem) marjlar üzerindeki baskısının yılın ikinci çeyreği itibariyle ortadan kalkacağını bekliyoruz. Ayrıca File Türkiye, Bim Fas ve Bim Mısır‘da devam eden mağaza açılışları ile şirketin büyümeye devam etmesi önemli bir yatırım fırsatı sağlayacağı kanaatindeyiz. Şirket ilk çeyrekte meydana gelen olumsuzluklara rağmen 2023 yılı beklentilerini değiştirmedi ve satış büyümesini %75 (+/-5), FVAÖK marjının %7,0 – %7,5, yatırım harcamalarının satışlara oranını ise %3,5 olarak açıkladı Belirsizliklerin yüksek olduğu yılda %75 oranındaki ciro büyümesini temel açıdan güçlü bulmakla beraber geçen yıl %8 olan FVAÖK marjının %7,0 - %7,5 aralarında beklenen seyrinin de artan maliyet baskısına rağmen şirketin finansal performansını destekleyeceğini düşünüyoruz.

Bununla birlikte değerlememizde, şirketin Mısır ve Fas operasyonlarını olumsuz etkileyebilecek jeopolitik gelişmeler, yüksek enflasyon ortamında yapılabilecek yeni ücret zamlarının personel giderlerini artırarak kâr marjını baskılaması, Rekabet Kurulu’nun perakende sektörüne yönelik açabileceği yeni fahiş fiyat soruşturmaları ve hane halkı talebinde yaşanabilecek olası düşüşler olarak sıralanabilir.

2023T 5,5x FD/FAVÖK ve 2023T 9,8x F/K çarpanları ile iskontolu olduğunu düşündüğümüz BİM Birleşik Mağazalar A.Ş.’de 12 aylık hedef fiyatımız 235,40 TL’dir.

 

İlgili Haberler