BİMAS için AL tavsiyesi verdi, hedef fiyatını yükseltti

BİMAS için AL tavsiyesi verdi, hedef fiyatını yükseltti

İş Yatırım, BİM Market (BIMAS) için hedef fiyatımızı 496.5 TL’ye yükselterek AL tavsiyesi verdi

A+A-

İş Yatırım, BİM Market şirket raporunu yeniledi ve BİMAS hissesinin hedef fiyatını yükselterek AL tavsiyesi verdi. Raporda ''Makro varsayımlarımızdaki güncellemelerin ve İNA tahmin süremizi 2030 yılına kadar taşımamızın ardından, BIMAS için hedef fiyatımızı 496.5 TL’ye yükseltiyoruz. Güncel hedef değerimiz %31 yukarı potansiyele işaret ettiğinden, hisse için AL tavsiyemizi koruyoruz. Hisse 6.7x 2024T FD/FAVÖK rasyosu ile son 3 yıllık ortalamalasına kıyasla yaklaşık %15 oranında iskonto ile işlem görmeye devam ediyor. Cazip çarpanlarla işlem gören hisseyi en çok önerilenler listemizde tutmaya devam ediyoruz.'' denildi.

Raporda ayrıca şu notlar paylaşıldı.

Sürdürülebilir büyüme ve karlılık temasını koruyan şirket, yılın üçüncü çeyreği itibarıyla en iyi faaliyet karlılığına sahip perakende şirketi olarak ön plana çıkarken dayanıklı finansal yapısı ile güven vermeye devam etmektedir. Şirketin benzer mağaza büyümesinin enflasyon üzerinde seyretmesine ek olarak projeksiyon dönemimiz boyunca mağaza açılış netinin 700 mağazanın altına düşmemesini bekliyoruz.

2023 yıl sonu tahminlerimiz %82’lik satış büyümesine, %7.75 FAVÖK marjına ve yaklaşık 8.6 milyar TL’ik yatırım harcamasına işaret etmektedir. Şirketin enflasyonist sürece karşı tedarikçi desteğinin etkisi ile brüt karlılıkta oluşan dönemsel daralmaların yıldan yıla bertaraf edileceğini bunun da operasyonel karlılığı destekleyici bir unsur olacağını düşünmekteyiz.

Asgari ücret artışları (2024 yıl başında asgari ücret %50 zamlandı) şirket karlılığını artışın yapıldığı ilk aylarda baskılıyor olsa da harcanabilir gelir artışının olumlu etkisi büyümeyi destekliyor. Zammın 2024 yılı itibarıyla senede bir sefer yapılmasının sebep olabileceği harcanabilir gelir erozyonu ihtimaline işaret etse de şirketin satışlarının %60’ından fazlasını oluşturan kendi markalı ürünlerinin sunduğu rekabet avantajı ve SKU sayısındaki artış satış şirketin performansını desteklemeye devam edebilir.

 

İlgili Haberler