Bir soru; endeks  9 bin seviyesini görecek mi?

Bir soru; endeks 9 bin seviyesini görecek mi?

Global Menkul Değerler, Borsa İstanbul'un güne alıcılı başlamasını beklerken, pozitif eğilimin sürmesi halinde BIST 100'ün 9 bin seviyesini hedefleyeceğini belirtiyor.

A+A-

Global Menkul Değerler günlük bülteninde bugün yurt içi tarafta makro gündemin sakin olduğuna dikkat çekerek '' Genel olarak bakıldığında bu sabah USD kuru yükselişine devam ederek 30,56 seviyesine ulaştı. Türkiye’nin 5 yıllık CDS primi ise 332 puan bandında seyrediyor.'' değerlendirmesinde bulundu.

Global Menkul Değerler'in Borsa İstanbul beklentisi şöyle:

BIST100 endeksi Pazartesi günü %1,28 artış 8777 zirve seviyelerinde kapanış gerçekleştirdi. Gün içerisinde TURSG ve ANHYT hisseleri öncülüğünde sigortacılık sektörü günün kazananı olurken MIATK, REEDR, ATATP ve diğer bilişim sektörüne dahil hisselerdeki yükseliş ile bilişim ve teknoloji sektör endeksleri en çok yükselenlerde ikinci ve üçüncü sırayı aldılar.

Günün sonunda THYAO, BIMAS, AKBNK ve CCOLA hisseleri ise BIST 100 hisseleri arasında endekse en çok katkı sağlayanlar oldu. Teknik olarak bakıldığında endeks tarafında Aralık ayı sonundan itibaren takip edilen pozitif eğilim korunuyor.

9 bin seviyesi uzakta değil!

Yılbaşından bugüne endeks getirisi %17,5 civarında olurken zirve seviyelerde kapanışlar devam ediyor. Mevcut teknik görünüm içinde endeksin yeni güne hafifi alıcılı bir seyirle başlamasını beklerken pozitif eğilimin korunması ile 8835-8900-9000 seviyeleri sırası ile hedef konumuna gelebilir. Aşağıda ise 8645-8500 seviyeleri olası düzeltmelerde destek olarak takip edilecektir.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: PGSUS, KOZAL, GENIL, MGROS, AKGRT

 

İlgili Haberler