BIST 100 yönünü çevirdi, yeniden 9 bin puanın üstünde kapandı

BIST 100 yönünü çevirdi, yeniden 9 bin puanın üstünde kapandı

Borsa İstanbul yeniden yükseliş trendine mi döndü. Endeks üç gün aradın sonra yeniden 9 bin üstünde kapandı

A+A-

BORSATEK.COM -  Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi üç günlük aradan sonra yeniden 9 bin puanın üstünde kapanış yaptı. BIST 100, 309.59 puanlık artışla 9.054 puandan kapanış yaparken hisse senetleri bugün ortalama yüzde 3.54 oranında değer kazandı. 

Açılışta, Türk Havayolları hisselerindeki belirgin alışlarla 9 bin direncine yaklaşan BIST 100, buradan gelen satışları seansın tamamlanmasına 1 saat kala güçlenen bankacılık sekktörü hisselerindeki alımlarla kırarak 9 bin puanın üstüne çıktı. Bankacılık hisseleri günü ortalama yüzde 5.43, sigorta sektörü hisseleri ise ortalama 6.16 primle kapattı

Endeksteki son düzeltmede ortalamanın üstünde değer yitiren bilişim sektörü hisseleri ise bugün ortalama yüzde 5.66 ile en çok kazandıran ikinci sektör oldu.

BIST 100 Endeksi, 27 Ocak-26 Şubat arasındaki dönemde 7,215 puandan 9,450 puana kadar devam eden ve yüzde 30'u geçen yükseliş trendinin ardından zayıflamış ve dün 8,736 puana kadar geri çekilmişti. 

Yerel seçimlerin yaklaşmasına bağlı olarak, özellikle seçim sonrası uygulanacak ekonomi politikası nedeniyle pozisyon değiştirme olarak da kabul edilen bu geri çekilme, bugün yerini yeniden yükselişe bıraktı. Ancak uzmanlar, bugün gerçekleşen %3.54'lük yükselişin 158 milyar TL'lik, böylesi bir yükseliş için düşük kabul edilebilecek bir işlem hacmiyle gerçekleşmiş olduğuna dikkat çekiyor.

Öte yandan bazı piyasa uzmanları da bugünkü yükselişin tetikleyicilerinin, ağırlıklı olarak Türkiye Varlık Fonu'nun etkin olduğu hisseler olması nedeniyle, alımların kaynağının Fon olabileceği yönünde söylentilerin olduğuna da dikkat çekiyor.

Bir fon yetkilisi borsatek.com'a yaptığı açıklamada, TCMB'nin seçim yaklaşırken artan döviz talebini dizginleme çabalarına diğer kurumların da destek vermesinin doğal olduğunu belirterek, "borsa bu nedenle daha cazip olmalı" dedi.

Bugünkü yükselişe en fazla katkı sağlayan BIST 100 hisseleri:

Ayrıntılarla güncellenecek...

 

İlgili Haberler