BIST Borsa İstanbul'da hangi şirket ne kadar kar payı (temettü) dağıtacak

BIST Borsa İstanbul'da hangi şirket ne kadar kar payı (temettü) dağıtacak

Borsa İstanbul'da şirketler, kar payı kararlarını açıklamayı sürdürüyor

A+A-

BORSATEK.COM - Borsa İstanbul'da şirketler 2023 yılı mali tablolarını açıklamayı ve ardından olağan genel kurul toplantılarını yapmayı sürdürüyor. Bu yıl enflasyon muhasebesi uygulanacağı için verilen ek süreden dolayı bu durum mayıs ayına kadar devam edecek.

Yatırıcılar açısından mali tablolar kadar önemli olan bir başka konu da genel kurullarda alınanan kararlar. Borsaya kote şirketler şirket ile ilgili gelişmeleri zaten düzenli olarak ve zamanında KAP'a bildiriyor. Ancak bazı kararların genel kurul onayından geçmesi gerekiyor. Yatırımcılar açısından bu kapsamdaki en önemli hususlar sermaye artırım ve kar dağıtım (temettü) kararları.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerden sonrası için Borsa İstanbul'da beklentiler oldukça olumlu. Seçimden önceki son haftada şirketlerden gelen sermaye artırım ve kar dağıtım karararlarının hisse performansı üzerindeki etkilerini gelecek hafta görmek mümkün olacak. 22-29 Mart haftasında toplam 67 şirket KAP'a kar payı kararını açıkladı. Bunlardan 25'i kar payı dağıtacağını 42'si ise kar payı dağıtmayacağını açıkladı. 

İşte seçimden önceki son hafta kar payı dağıtacağını açıklayan şirketler ve kar dağıtım rakamları:

aa-007.png

İlgili Haberler