BIST’de getiri potansiyeli en yüksek ve yurtdışı benzerlerine göre ucuz 9 hisse

BIST’de getiri potansiyeli en yüksek ve yurtdışı benzerlerine göre ucuz 9 hisse

İş Yatırım, BIST’de getiri potansiyeli en yüksek ve yurtdışı benzerlerine göre ucuz şirketler raporunda 9 hisse senedine yer verdi.

A+A-

İş Yatırım araştırma  departmanı tarafından BIST’de getiri potansiyeli en yüksek ve yurtdışı benzerlerine göre ucuz şirketler raporu hazırlandı.

Raporda BİST 100 Endeksi için  ''Endeks 9100 direncini ve USD bazında 50 günlük ortalamasını aşarak kısa vadede pozitif trendini koruyor ve güçlenmeye devam ediyor. 9100 ve 9000 seviyeleri ana destekler, 9250 ve 9400 dirençler olarak öne çıkıyor. 9100’ün aşılması ile birlikte hacim de bir önceki güne kıyasla önemli bir artış ile 140 milyar seviyesinde. Momentum ve MACD göstergeleri de kısa vadede oluşan trendi destekliyor. 9100 seviyesi korunduğu sürece yukarı yönlü hareketler daha yüksek bir hacim ile alıcı bulabilir.'' değerlenmesine yer verilirken 9 hisseye dikkat çekildi.

Getiri potansiyeli en yüksek ve yurtdışı benzerlerine göre ucuz şirketler listesinde şu hisseler bulunuyor

YATAS (YATAŞ YATAK)

 

  • Son Öneri Tarihi24.10.2023
  • Hedef Fiyat54,45
  • Getiri Pot%97

Yatırım Teması

Yataş mağaza açılışları ve yeni markalar ile pazar payı kazanmaya devam ediyor. Şirket geçtiğimiz son üç yılda, pandemiye ve tüketicinin satın alma gücünde meydana gelen zayıflamaya rağmen ana işkollarındaki güçlü pozisyonunun verdiği rekabet avantajı ve alt gelir segmentlerine hitap eden Divanev ve Puffy markalarının artan katkısı ile yurtiçinde 367 yeni mağaza açılışı gerçekleştirerek satış alanını %80 oranında arttırmayı başardı. Hatırlanacağı üzere Şirket 2021 yılında, 2019’dan bu yana mağaza sayısını hızlı bir şekilde artan Divanev markasına ek olarak, yine alt gelir gruplarının hedeflendiği yeni markası Puffy’i tanıtmıştı. Daha çok corner mağaza ve online satış kanalları ile müşterilere sunulan Puffy ile markalı mobilya firmaları harici pazarlardaki müşteri potansiyelinden faydalanılması amaçlanıyor. Divanev ve Puffy markalarının satışlar içindeki toplam payı 2020 yılındaki %5.2’den 2022’de %13.9’a yükseldi. Yataş’ın bu segmentlerdeki artan etkinliğinin ve geçmiş yıllardaki mağaza sayısı artışının Yataş’ın kısa-orta vadeli büyümesi üzerinde destekleyici olacağını düşünüyoruz. Şirket 2023 için yurt içinde 195 yeni mağaza açmayı hedefliyor. Temkinli olmak adına, Şirket’in önümüzdeki yıllarda, mağaza büyümesinin geçmiş dönemlerdeki kadar agresif olmasa da başarılı bir şekilde devam edeceğini öngörüyoruz.

Yataş’ın, kanıtlanmış ürün portföyü, iii) uluslararası pazarda ve e-ticaret kanallarında artan etkinliği, iii) Türkiye’deki olumlu demografik dinamikler (küçülen hane halkı sayısı ve kısalan mobilya yenileme süresi), iv) gelenekselden modern kanala kayan mobilya talebi ve v) alt gelir segmentlerindeki büyüme fırsatları nedenleriyle iyi bir yatırım teması sunduğunu düşünüyoruz. Hisse, 2023T çarpanlarına göre oldukça ucuz seviyelerden işlem görüyor.

Katalizör

Güçlü performansın 2023’te de sürdürmesini bekliyoruz. 2023’de Şirket’in sırasıyla %70 ve %78 ciro ve FAVÖK büyümesi kaydedeceğini tahmin ediyoruz. Seçim öncesi artan tüketici güveninin, fiyat artışlarının ve devam eden pazar payı kazanımlarının ciro büyümesi üzerinde destekleyici olmasını beklerken, hammadde fiyatlarındaki gevşemenin FAVÖK marjında 0.7 puan artışa neden olacağını öngörüyoruz. 2022’de, güçlü operasyonel performansa rağmen Şirket’in Net Borç/FAVÖK oranı artan işletme sermayesi ihtiyacı nedeniyle 1.1x seviyesine yükselmişti (2021: 0.7x). 2023’de Şirket’in işletme sermayesi ihtiyacındaki genişleme ve yapılması planlanan kapasite artışı yatırımı nedeniyle finansal kaldıraç oranının hafif artarak 1.2x seviyesine yükselmesini bekliyoruz.

Riskler

Riskler: i) Hammadde fiyatlarının beklentilerin üzerinde artış göstermesi, ii) maliyet artışlarının fiyatlara yansıtılamaması, iii) mağaza açılışlarının beklentilere kıyasla düşük kalması, vi) ekonominin yavaşlaması. 

>>>SONRAKİ HİSSE: KRDMD ( KARDEMİR D)

İlgili Haberler